Na košarkaškom terenu Veli Jože u Poreču otvoren je Ljetni košarkaški kamp KK Poreč i KK Petrinja, čiji je grad 2020. godine stradao od potresa.

Ovo posebno izdanje tradicionalnog ljetnog kampa pozdravili su gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, predsjednik KK Petrinja Dražen Vučić, stručni suradnik SZGP Zoran Jendrašić, a mlade košarkaše iznenadio je i nekadašnji hrvatski reprezentativac i NBA igrač, košarkaška legenda Dino Rađa.

- Radit', radit', samo radit – u bilo čemu, ne samo u sportu, to je moj savjet., rekao je Rađa, napomenuvši da ga za Poreč vežu sve prve pripreme i kampovi iz kojeg nosi jako lijepa sjećanja, te ga dio mladosti veže upravo za Poreč. Nakon razgovora s mladim košarkašima, Rađa im je potpisao lopte za uspomenu.

U organizaciju kampa su, osim dva navedena kluba, uključeni Grad Poreč i Grad Petrinja, Sportska zajednica Grada Poreča i privatne tvrtke koje će pružati smještaj i hranu dječacima i trenerima iz Petrinje (Valamar), te ostali koji će dati svoj doprinos u organizaciji izleta, iznenađenja, kao i volonteri članovi Uprave KK Poreč koji će biti glavni nositelji u organizaciji.

Ljetni košarkaški kamp KK Poreč održat će se od 18. do 25. lipnja 2022. godine, a planiran je za djecu uzrasta 2008.-2012. godište. Mladi košarkaši će zajedničke treninge održati u kasnim popodnevnim satima nakon škole, od 18,30 do 21 sat, na terenima Veli Jože (u slučaju kiše u dvorani).

U kampu će biti organizirani treninzi pod stručnim vodstvom koje će voditi treneri iz KK Petrinja i KK Poreč, utakmice, izlet brodom, zabava, gosti iznenađenja, natjecanja te piće i međuobroci nakon treninga, a svako će dijete dobiti i poklon majicu za uspomenu te još pokoji poklon. (iPress/Foto: M. Paljuh)