Gradonačelnik Filip Zoričić u pulskoj Komunalnoj palači upriličio je prijem za tridesetak članica KSRG Gazela i njihove trenerice Dušku Kupres Duraković i Korinu Lajić, koje su se nedavno vratile iz Zagreba s Državnog natjecanja u ritmičkoj gimnastici s pregršt medalja.
 
„Jako sam sretan i ponosan na vas i na vaše odlične uspjehe. Čestitam vam u ime Grada Pule i svoje osobno. Hvala vam što promovirate naš grad", rekao je gradonačelnik Zoričić.

„Moramo istaknuti veliki uspjeh na Državnom prvenstvu u Zagrebu, gdje je seniorka, koja je nastupila po prvi put u apsolutnom programu, osvojila hvalevrijedan status sportašice", rekla je trenerica Duška Kupres Duraković. Pohvalila se brojem od 250 članica, te trenericama– sutkinjama.
Svakodnevno se susreću s prostornim problemima, s obzirom na to da treniraju na tri lokacije, te u jednoj s nedovoljnom visinom dvorane i istovremeno s drugim sportovima.

Gradonačelnik im je dao podršku Grada Pule, te izrazio nadu da će se u skoroj budućnosti postići uvjeti za gradnju sportskog kompleksnog centra, koji bi zadovoljio uvjete adekvatne sportske dvorane.

Iduće godine KSRG Gazela obilježava 30 godina postojanja, te su pozvale gradonačelnika na proslavu.

Gradonačelnik Filip Zoričić primio plivače Plivačkog kluba Arena

U pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Filip Zoričić primio je plivače Plivačkog kluba Arena Natali i Antonija Žgombu, te njihove trenerice Katarinu Turčinović i Anu Lučić.

Gradonačelnik Filip Zoričić čestitao je Natali i Antoniju, predstavnicima plivačke reprezentacije gluhihkojadjeluje u sklopu Hrvatskog sportskog saveza gluhih, na postignutim rezultatima, upornosti i predanosti u ovome sportu. Zaželio im je puno uspjeha na daljnjim natjecanjima i u životu.

Trenerice su upoznale gradonačelnika s radom plivačkog kluba Arena koji broji 280 članova. Pohvalile su Natali i Antonija, koji su zaista ozbiljni sportaši i razumiju što to znači plivanje, te ne izostaju niti s jednog treninga, a treniraju svaki dan, ponekad i dvaput dnevno.

Natali i Antonio Žgomba predstavljali su Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu u plivanju za gluhe, nastupali su na Državnim i Regionalnim prvenstvima. Imaju jako visoka očekivanja i teže osobnim rekordima, a vrijedno će nastaviti s treninzima i ovoga ljeta jer im predstoji Regionalno prvenstvo. (iPress)