Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomenike palim borcima u Medulinu, Pomeru, Banjolama, Vinkuranu i Premanturi, obilježen je Dan antifašističke borbe.

Načelnik Općine Medulin Ivan Kirac čestitao je svima Dan antifašističke borbe te je istaknuo kako su ratovi iza nas, ali izbijanjem rata na europskom tlu, između Rusije i Ukrajine, potvrđuje se nastojanje da stalno i ustrajno podsjećamo na zlo koje su fašizam i razovi nanijeli našem stanovništvu, kako se takvo što ne bi ponovilo.

Predsjednik podružnice Udruge antifašističkih boraca Medulin, Ratko Lorencin prisjetio se svih poginulih boraca s područja općine Medulin, naglašavajući njihovu ulogu u borbi protiv fašizma. Prisjetio se i postavljanja svih spomen obilježja u Općini, ali i razvoja lokalne samouprave od bivših mjesnih zajednica do općina.

Polaganju vijenaca prisustvovali su uz brojne mještane i suradnici načelnika Općine Medulin, predsjednik općinskog vijeća Vladimir Veljović, vijećnici općinskog vijeća, predstavnici mjesnih odbora te članovi podružnice Udruge antifašističkih boraca Medulin. (iPress)