Uz početak primjene novog cjenika, koji započinje 1. srpnja, Pula Herculanea u cilju podizanja kvalitete usluge i čistoće užeg centra Pule uvodi novi raspored te sustav odlaganja i odvoza miješanog i selektivnog komunalnog otpada za sve poslovne korisnike koji se nalaze u užem središtu grada.

Novi raspored i pravila odlaganja te prikupljanja otpada s primjenom će krenuti od 4. srpnja, a o svim novitetima poslovni korisnici će biti obaviješteni i direktnim putem od strane predstavnika Pula Herculanee.

- Kao tvrtka sustavno radimo na podizanju kvalitete pružene usluge, a jedan od ključnih ciljeva novog sustava i rasporeda odvoza otpada je osigurati uvođenje reda koji će rezultirati podizanjem kvalitete života svih stanovnika u centru Pule i podići čistoću ovog djela grada koji obiluje turističkim znamenitostima i brojnim posjetiteljima. Ovim putem pozivam sve poslovne korisnike na odgovornost pri odlaganju otpada te prilagodbu na novi raspored odvoza, a kako bismo zajedničkim snagama doprinijeli tomu da imamo čišći i uredniji centar Pule, što nam je vjerujem zajednički cilj i želja, ističe Robi Fuart, direktor tvrtke Pula Herculanea.

Ovim novitetom poslovni korisnici se pozivaju da zelene posude namijenjene za miješani komunalni otpad pozicioniraju u sklopu vlastitih objekata i da iste iznose na mjesta za prikupljanje tek iza ponoći, te ih vraćaju u vlastite prostore najkasnije do 9:00 sati ujutro.

Novim sustavom i rasporedom obuhvaćene su i trgovine, a koje su ujedno nužne veću i manju kartonsku ambalažu držati unutar svojih prostorija gdje će ih djelatnici Pula Herculanee pokupiti od 8:00 do 9:00 sati svakog jutra.

- Proces prelaska na novi način prikupljanja komunalnog otpada u strogom centru Pulu iziskuje određenu promjenu dosadašnjih navika, a svi zajedno dužni smo surađivati i voditi brigu o posudama i poštivanju novih pravila sakupljanja kako bi poboljšali kvalitetu života i vizuru grada. Novim sustavom tako će biti zabranjeno odlaganje otpada i držanje posuda za sve vrste otpada na javnim površinama, a naši će zaposlenici biti na maksimalnoj usluzi svim poslovnim korisnicima kako bi se osiguralo nesmetano odvoženje svih vrsta otpada, dodaje Robi Fuart.

Za sve poslovne korisnike koji se neće pridržavati novim pravilima predviđene su propisane kazne za nepropisno odlaganje otpada, kao i za odlaganje otpada van predviđenog vremena.

Pula Herculanea poziva sve poslovne korisnike da se u slučaju dodatnih pitanja te ukoliko još uvijek ne posjeduju posude za miješani komunalni otpad ili karticu za podzemne kontejnere jave na broj telefona 052/638-425, odnosno mailom na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. (iPress)