U proteklom su razdoblju u Kanfanaru završeni radovi na obnovi i uređenju igrališta za male sportove i popratnih sportskih objekata. Naime, dotrajala je asfaltna podloga zamijenjena suvremenim rješenjem te je na rukometnom igralištu postavljena akrilna elastična multisport podloga, u površini od 900m2, te je označeno igralište za rukomet i mali nogomet. Također, uz rub je igrališta postavljena i nova metalna zaštitna ograda u dužini od 35 metara, a uređen je i prostor za rezervne igrače u kojemu su postavljene nove nadstrešnice i klupe. Postavljeni su i novi golovi, a još prošle godine postavljena je nova zaštitna mreža iza oba gola.

Osim što je ovim ulaganjima cijeli ovaj sportski kompleks u centru Kanfanara dobio novi, estetski znatno ugodniji izgled, nova će podloga i popratni sadržaji sigurno doprinijeti i sigurnijim i kvalitetnijim sportskim aktivnostima na ovom prostoru, kojega u velikoj mjeri koriste i djeca iz škole koja se nalazi u neposrednoj blizini. Uz sportsko igralište, djeca i drugi sportaši i rekreativci mogu se koristiti i fitness parkom na otvorenom, koji je uređen prošle godine, a u kojemu se nalazi niz sprava za različite vrste vježbi. Sljedeće godina Općina namjerava sportsku podlogu postaviti i na košarkaško igralište koje se nalazi na istoj lokaciji.

Ovim sadržajima Kanfanar je dobio novu uređeniju i funkcionalniju sportsku cjelinu, a ukupna vrijednost investicije iznosila je 180.000,00 kuna.