Veliki je dan za Premanturce, umirovljenike i sve mještane općine Medulin. Nakon jednogodišnjeg napora općinske administracije, te uz veliku pomoć i suradnju Istarskih domova zdravlja otvorena je ordinacija obiteljske medicine u Premanturi.

- Nakon otvaranja Fine u Medulinu otvorili smo i ambulantu u Premanturi. U razgovoru s mještanima zaključio sam da je otvaranje ambulante prioritet, doslovno svaki treći Premanturac ambulantu je stavio na sam vrh liste potreba i zaista sam presretan što smo u tome uspjeli. Želim se zahvaliti prvenstveno mom timu Općine Medulin, bez njih to ne bi uspjeli, intenzivno su radili na tome da našim mještanima omogućimo ambulantu i nismo odustajali dok to nismo ostvarili. Velike zahvale idu i Istarskim domovima zdravlja, ravnatelju Ivančiću i cijelom njegovom timu, koji je pokazao iznimno razumijevanje za potrebe naših mještana. Međusobnom suradnjom uspjeli smo iznaći način da ambulanta započne s radom, izjavio je načelnik Općine Medulin Ivan Kirac.

Voditelj ispostave Pula Kristijan Dujmenović izrazio je zadovoljstvo otvaranjem ordinacije obiteljske medicine u Premanturi koja je svim mještanima, a osobito umirovljenicima bila prijeko potrebna. Istaknuo je i važnost ambulante za sve turiste na području Premanture koji će od sada na dalje imati pristupačniju zdravstvenu zaštitu.

Ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić pohvalio je suradnju Općine Medulin i svog tima iz Istarskih domova zdravlja koji su doista u rekordnom roku omogućili otvaranje ambulante, a postojanje opremljenog prostora uvelike je olakšalo sam proces.

Općina Medulin je ovaj prostor ustupila Istarskim domovima zdravlja, preuzela je obvezu plaćanja svih režijskih troškova za ambulantu, nabavila je i dva prijenosna računala te liječničku torbu za terenske posjete.

Svoje zadovoljstvo otvaranjem ambulante nisu krili ni umirovljenici, koji su vjerujemo najvše od svih mještana čekali ovaj dan te koji su svojim prisutstvom na otvaranju pružili podršku i iskazali zadovoljstvo vraćanjem ordinacije primarne zdravstvene zaštite u Premantru.

Otvaranju ambulante u Premanturi uz načelnika Općine Medulin Ivana Kirca i suradnike, sudjelovali su i ravnatelj Istarskih domova zdravlja Ante Ivančić te voditelj ispostave Kristijan Dujmenović sa suradnicima, direktor Turističke zajenice Općine Medulin Mihael Idžaković, ravnatelj Javne ustanove Kamenjak Aljoša Ukotić, predsjednica Sindikata umirovljenika Vera Vidmar, te brojni mještani i mediji. (iPress)