„Svake godine 16. kolovoza obilježavamo blagdan Sv. Roka - dan naše Općine kojeg ćemo pučkom feštom „Rokova“ proslaviti dva dana ranije, u nedjelju 14. kolovoza. To je dan kada pozivamo naše mještane i susjede iz okolnih općina i gradova da nam se pridruže u veselju. Ponovno smo pripremili bogat program za velike i male. Novost ove godine je da nam je suorganizator i partner na ovom događaju tvrtka ROCKWOOL Adriatic koja je ujedno i najveća tvrtka na našem području, te smo im zahvalni na iskazanoj potpori i suradnji koji su važni za napredak i dobrobit našega kraja“, rekao je Dean Močinić, načelnik Općine Pićan.

Aleks Fonović, direktor tvornice kamene vune pojasnio je: „Ove godine mi slavimo 15 godina naše tvornice. Nekima to možda neće zvučati puno, ali u ovih naših 15 godina u Općini Pićan puno toga se promijenilo nabolje, naša firma je rasla, postajala bolja, unaprijedili smo odnos s našim susjedima, kvalitetno surađujemo, iako u prošlosti nije uvijek bilo tako. Da bismo danas bili među najrespektabilnijim tvrtkama u Istri i Hrvatskoj,  puno smo ulagali, i u samoj tvornici i u lokalnu zajednicu, a sve kako bismo svima osigurali bolje uvjete života i rada. Ova zajednička manifestacija potvrda je kvalitete naših odnosa i zbog toga smo jako zadovoljni“.

Načelnik Općine Pićan Dean Močinić i direktor tvornice Aleks Fonović zajedno su pozvali sve ljude dobre volje na pučku feštu koja se održava u nedjelju 14. kolovoza ispred ulaza u staru jezgru Pićna. Za djecu je organiziran zabavni program, uz face painting i mađioničarsku predstavu. Prije njih će nastupiti nekoliko kulturno umjetničkih društava i mažoretkinje te biti proglašeni pobjednici književno recitalnog natječaja na pićanskom dijalektu, a dugo u noć sve prisutne zabavljati će Mejaši, tamburaški sastav poznat po odličnim veselicama dok će Lucky Band nastupiti kao predgrupa. Za onie koji se žele okušati u sportskim vještinama organiziran je corn holeturnir, tradicionalni turnir Rokove.

Program:

18:00

Početak cornhole turnira

18:30

Pićonski feroli i feralići 2022.

Književno-recitalna manifestacija za pjesničke radove na pićanskom dijalektu

20:00

Mađioničarska predstava za djecu i roditelje

Face painting

20:30

Plesna udruga Kvarnera i Istre Opatija - Mažoretkinje Pićan

Folklorno društvo Pazin

KUD Slavonija

21:30

Proglašenje pobjednika u cornhole turniru

Zabavni program uz živu muziku

Mejaši, tamburaški sastav

Lucky Band