Novi tjedan Vodnjanskog ljeta započeo je filmskim projekcijama u sklopu Ljetnog kina. Ovaj tjedan u Peroju, Galižani i Vodnjanu gledamo animirani film Korgi: kraljevski pas, dok art kino Cineast četvrtkom u vodnjankoj bašti – rotondi ovaj tjedan donosi prvi tuniski film nominiran za Oskara – "Čovjek koji je prodao svoju kožu". 

Osim filmske poslastice, ovog četvrtka  04.08. u Galižani posjetitelje očekuje i prava gozba za nepce, na Degustaciji tradicionalnih jela Galižane. Dođite i provedite lijepu ljetnu večer u ugodnom ambijentu, kušajući tradicionalna jela, prisjećajući se nekih prošlih vremena, starih receptura i običaja, koje se lokalno stanovništvo trudi očuvati i dan danas. Program započinje u 20 sati, a kulinarska večer nastaviti će se u ritmu muzike za ples uz grupu Val.

Provedite subotnje jutro na placi uz Vodnjanu i obiđite štandove sa domaćim proizvodima u sklopu Tržnice na placi, od 08-13 sati. Iskoristite priliku pronaći sezonske, kvalitetne domaće namirnice za vaš subotnji ručak. A nakon ručka i popodnevnog odmora navečer se zaputite na Narodni trg i uživajte u jedinstvenom nastupu etno banda Šćike!

Ova multinstrumentalna skupina svirača i pjevača na tradicionalnim istarskim glazbalima, istarskom versu (dijalektu) i starim napjevima koji su im baza za stvaranje. Potom kreiraju pjesme, koristeći razne glazbene stilove od reagge-a preko jazza, rocka, čak do heavy metala ali uz stalnu prisutnost istarskog tradicionalnog izričaja.

Subota u Galižani biti će vesela od ranog jutra! U 10 sati na Velikom trgu nastupa Limena glazba Grada Vodnjana i ZT Vodnjan, a na rukometnom igralištu s početkom u 19 sati održati će se Bosanska noć folklora i pjesme, dok će večer u Peroju na placi proteći u jazz ritmu uz Big band Pula.

Veselimo se Vašem dolasku!, poručili su iz Vodnjana. (iPress)