Gradonačelnik Filip Zoričić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov u pulskoj Komunalnoj palači 4. kolovoza 2022. godine primili su Lauru Mikulić, maturanticu Strukovne škole Pula i Luku Dobrilovića, maturanta Tehničke škole Pula.

Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i mlade Ivana Sokolov čestitala je učenicima, ravnateljima, profesorima i roditeljima, te zaželjela svu sreću Lauri i Luki u daljnjem školovanju i životu.

„Čestitam vam na rezultatu i što ste među 96 nagrađenih učenika u Republici Hrvatskoj. Jako sam na vas ponosan. Iskoristite Erasmus i putujte po svijetu. Kad skupite znanje i iskustvo vratite se u Hrvatsku. Budite u svojoj struci najbolji što možete", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Ravnatelj Strukovne škole Pula Ivan Bebek je zahvalio gradonačelniku Filipu Zoričiću na prijemu u ime učenice, roditelja, profesora i svoje osobno.

„Drago mi je da ste popratili uspjeh naših učenika i da ste prepoznali taj rad. To je jedan izniman i ogroman rezultat i jako smo ponosni na Lauru",  poručio je ravnatelj Ivan Bebek.

Luka je rekao da je redovito učio i pripremao se za ispite državne mature koji su za njega predstavljali veliki stres. Upisao Tehnički fakultet u Rijeci smjer elektrotehničar.

Lauri je također matura bila stresna. Sada planira ljetni odmor te nakon toga putuje u Osijek na  Prehrambeno-tehnološki fakultet.

Laura i Luka nagrađeni su među 96 najboljih maturanata u Hrvatskoj u 2022. godini za izniman uspjeh na državnoj maturi (od toga 69 nagrađenih iz strukovnih škola), te su dvoje od četvero nagrađenih učenika u Istarskoj županiji.

Učenici su nagrađeni prema kriteriju: učenici koji su ostvarili najbolji rezultat na obveznim ispitima državne mature (najbolji prosjek riješenosti obveznih ispita na višoj, A razini), učenici strukovnih škola koji su ostvarili 100% na nekom od ispita, uz uvjet da su položili sve obvezne ispite te učenici koji su dva ispita riješili 100%, a nisu ni u jednoj od spomenutih kategorija. (iPress)