Ljeto u Vodnjanu je na svom vrhuncu – ušli smo u tjedan kad Vodnjan slavi svog zaštitnika svetog Lovru i Dan grada.

Gradska proslava u srijedu, 10. kolovoza, počinje svetom misom u 10.30 sati u župnoj crkvi svetog Roka u Galižani. U Galižani će se održati i Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Vodnjan-Dignano koja u Zajednici Talijana "Armando Capolicchio" počinje u 12 sati. Tom prilikom bit će uručena i priznanja ovogodišnjim laureatima.

U 18 sati na nogometnom igralištu u Vodnjanu počinje memorijalni nogometni turnir. Sveta misa za dan svetog Lovre održat će se u župnoj crkvi svetog Blaža u Vodnjanu s početkom u 19 sati.

Vrhunac proslave očekuje nas navečer od 20 sati na Narodnom trgu u Vodnjanu s koncertom Dellboys Banda i gastronomskom manifestacijom Polenta bumbara. Domaćin večeri bit će poznati zabavljač i pulski punker Zoran Todorović Todor! Iste večeri, u 21.30 je izvlačenje dobitnika Tombole bumbare. Ove godine uz bogate nagrade tradicionalna tombola ima i humanitarni karakter s obzirom da je prihod od prodaje namijenjen humanitarnoj akciji "Kod kuće je najljepše", kojom prikupljamo financijska sredstva za obnovu kuće obitelji Belas izgorjele u požaru.

Osigurajte svoju srećku, pomognite, zaigrajte i zabavite se! Listić tombole može se kupiti na tri prodajna mjesta po cijeni od 20 kuna – na štandu na Narodnom trgu u jutarnjim satima, u Turističkoj zajednici Vodnjan tijekom cijelog dana te u trgovini Mičulo od 9 do 17 sati.

Proslava svetog Lovre, u noći kad nebo ispune zvijezde padalice, generalna je proba za najveću i najstariju pučku zabavu, glasovitu Bumbarsku feštu. Njen bogat program s obiljem zabave i gastronomskom ponudom na rasporedu je u subotu 13. kolovoza. (iPress)