Bogat program Porečkog ljeta nastavlja se i ovoga tjedna, pa je tako uvertira u produženi vikend još jedan koncert iz sezone Jazz in lap koji će se održati večeras, (10.08.2022.) s početkom u 21 sat. Tada će se publici u lapidariju Zavičajnog muzeja Poreštine predstaviti Matija Dedić koncertom Standards X. Ovaj je poznati glazbenik dobitnik više od 30 nagrada Porin, objavio je više od 20 studijskih albuma te je već više 27 godina aktivni skladatelj i izvođač. Neki ga se još sjećaju sa njegovog prvog koncerta u Lapidariju, još 1996.godine , na prvom Jazzu u Lapidariju, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

            Sutra, u četvrtak (11.08.) , porečki Trg slobode bit će i mjesto održavanja sajma istarskih autohtonih proizvoda u organizaciji udruge Istarska web tržnica od 9.00 do večernjih sati.

Tko voli riblji meni i muziku za ples može se uputiti i do rive Amfora u Červar Portu gdje se kao i svakog četvrtka u ljeti održava ribarska fešta u organizaciji tamošnjeg Mjesnog odbora. Za glazbenu podlogu zadužen je Malvazija Bend, a početak je u 20 sati.   U petak (12.08.) nastavlja se sezona koncerata u Eufrazijani uz koncert klasične glazbe  tria u sastavu Samanta Stell na flauti, David Kumpare na klarinetu i Sandro Vešligaj na klaviru. Početak je u 21 sat.

U subotu i nedjelju (13. i 14.08.) od 10 do 20 sati na Trgu slobode u Poreču održat će se 3. izdanje Festivala istarskog češnjaka. Na sajmu će domaći istarski češnjak u reštama i proizvode od češnjaka prodavati predstavnici devet OPG-ova iz cijele Istre, a okupljeni će imati i iz prve ruke doznati više o ovoj zdravoj namirnici i uzgoju. Nakon otvaranja Festivala, u 10. 30 održat će se dodjela IQ oznaka IQ (Istrian Quality) za iznimnu kvalitetu češnjaka koju je ove godine zaslužilo sedam proizvođača. Festival u prethodnim izdanjima izazvao veliki interes kako domaćih i stranih gostiju, koji ovu priliku koriste za opskrbiti se česnom za zimu pa su proizvođači i ove godine sačuvali dio svog uroda za ovu priliku. Festival  organizira Udruga proizvođača istarskog češnjaka uz potporu Istarske županije, Grada Poreča-Parenzo, Grada Buja-Buie, i Istarske razvojne agencije IDA. (iPress)