Lokaliziran je požar kod mjesta Brest pod Učkom u 18:20 sati. Dva Canadaira su napustila požarište, a ostale su vatrogasne snage Javne vatrogasne postrojbe Pazin i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lupoglav. - rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac.

U mjestu Brest pod Učkom u ponedjeljak popodne izbio je požar otvorenog prostora, priopćeno je iz Hrvatske vatrogasne zajednice (HVZ).

Gase ga pripadnici pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) Pazin, a na požarište su usmjerena i dva Canadaira koja su bila na gašenju u Puli.

"Očekuje se da će požar biti brzo pod kontrolom", rekao je vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac, dodaju iz HVZ-a. 

Požar kod turističkog naselja pored Rovinja gasi Air Tractor, pozvani kanaderi

Požar kod turističkog naselja Valalta lokaliziran je u 15:15 sati, a u 15:45 sati je ugašen.

- Požar je bio u blizini velikog broja turista, ali nije nitko bio ugrožen. Vladala je mala panika, a sada se situacija potpuno normalizirala- rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. Dodao je da je i policija bila nazočna, a uključena je ponovno i električna energija.

Zračne snage su povučene sa požarišta, a još se radi dogašivanje požarišta."

Kod turističkog naselja Valalta pored Rovinja izbio je požar koji gase vatrogasci uz pomoć Air Tractora, a na teren su pozvana i dva kanadera, izvijestila je u ponedjeljak Hrvatska vatrogasna zajednica (HVZ).

Požar koji je izbio pored turističkog naselja gori uz samu obalu, a njegovom gašenju odmah je pristupio Air Tractor koji je bio u povratku s protupožarnog izviđanja.

Uz vatrogasce Javne vatrogasne postrojbe Rovinja i dobrovoljnih vatrogasnih društava u pomoć su pristigli i vatrogasci s vatrogasnih područja Pule i Poreča. Također su pozvana i dva Canadaira, rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac. 

Dodao je da su u proteklih dva sata na području Pule pogašena četiri požara. Tri požara otvorenog prostora na području Vodnjana, kod Peroj Batvači, kod mjesta Smoljanci i u mjestu Krase, a na Lungomare u Puli ugašen je požar smeća. (Hina)