Ples munja na nebu, ponegdje su kratko padali komadi leda, pljuskovi mjestimično jaki, kiša i na jugu Istre -  kratki je rezime protekle noći u Istri. Dijelovi Istre mjestimice su dobili više od 50 mm kiše tijekom noći, javlja Neverin.hr. Pula je, prema podacima DHMZ-a, dobila oko 12 mm.

Prema dosadašnjim informacijama šteta nema iako treba pričekati i vidjeti stanje na moru. Naime, oko 4 sata na jugu Istre podigao se snažan vjetar.

Promjenjivo i nestabilno uz mjestimičnu kišu i grmljavinu te lokalno obilnije pljuskove, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda (DHMZ) za Hrvatsku za petak.

Bit će i grmljavinskog nevremena, najprije u Istri, a popodne i u sjevernoj Dalmaciji.

Vjetar u unutrašnjosti slab i umjeren zapadni i jugozapadni, navečer ponegdje u Slavoniji sjeverozapadni. Na Jadranu će zapuhati umjeren i jak sjeverni i sjeverozapadni vjetar, najprije na sjevernom dijelu, a na južnom će se veći dio dana zadržati umjereno jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom od 26 do 31, no na krajnjem istoku i jugu i do 33 Celzijeva stupnja. (iPress/foto arhiva Sendi Smoljo)