U sklopu obilaska tvrtki na području Grada Pule gradonačelnik Filip Zoričić posjetio je Aquarium Pula gdje se susreo s dr.sc. Milenom Mičić, dipl. biol. i djelatnicima akvarija.

„Posjetio sam Aquarium nekoliko puta i svaki sam put vidio nešto novo. Imate nevjerojatan postav. Cijeli ste svoj život utkali u akvarij i konstantnim ulaganjima doveli ste do toga da je akvarij postao prepoznat kao edukativno i znanstveno središte uvršteno u sam vrh turističkih atrakcija grada Pule", rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Aquarium Pula najveći je akvarij u Hrvatskoj koji je smješten u starim austro-ugarskim fortifikacijama - utvrdi Verudela i bateriji San Giovanni, gdje se već više od 22 godine ističe jedinstven spoj prirodne i kulturne baštine. Trenutno zapošljava 35 djelatnika, a namjera im je zaposliti još mladih stručnjaka.

„Želja mi je razviti se u Znanstveni akvarij. Spremamo se odvojiti akvarij u tri teme: Tropi, Mediteran i Fort. Bilo je veoma zahtjevno na početku, ali smo edukacijama, ulaganjima i odličnom suradnjom s kolegama iz čitavog svijeta uspjeli", ispričala je Milena Mičić koja je provela gradonačelnika kroz Aquarium, uzgoj, izložbu, bateriju San Giovani i upoznala ga s planovima i budućim projektima, naglasivši da mnogo ulažu u konzervaciju i revitalizaciju Forta.

Povodom Međunarodnog dana kulturne baštine 23. rujna Aquarium Pula sprema se pokazati prenamjenu prostora svim zainteresiranima. (iPress)