Iz fažanske komunalne tvrtke 'Komunalac' objavljen je zanimljiv tekst/reagiranje kojeg prenosimo u cijelosti.

- Skrenuta nam je pažnja na lažne prijave koje u zadnje vrijeme imaju jedan očiti cilj - dezinformirati i uznemiravati stanovnike Fažane i Valbandona.

Žao nam je što se nama poznati akteri bave podnošenjem lažnih prijava državnim institucijama (neki zbog vlastitog neznanja čak i putem zagrebačkog odvjetničkog ureda), a sve u cilju ostvarenja svojih političkih ciljeva, a onda to i dalje plasiraju u javnost u nadi da će te lažne prijave dobiti adekvatnu medijsku pozornost, pogotovo u onim medijima obilato financiranim od samih podnositelja tih prijava od posljednjih lokalnih izbora na ovamo.

No, kako bismo pomogli onima koji ne znaju i ne razumiju poslovanje našeg Društva, kao ni pozitivne zakonske propise Republike Hrvatske in genere, ali ponajviše radi informiranja fažanske javnosti, ovim putem obavještavamo sve zainteresirane da su u proteklih mjesec dana izvršena tri inspekcijska nadzora i to dva od strane Državnog inspektorata i jednog od strane MUPa - Ravnateljstva civilne zaštite.

Uz zahvalu na profesionalnom odnosu, stručnosti i radu nadležnih inspektora zaštite okoliša, zaštite na radu i poslova privatne zaštite, na žalost podnositelja tih prijava, a na zadovoljstvo stanovnika Općine, zbog čijeg smo interesa i osnovani, ovim putem obavještavamo javnost da inspekcijskim nadzorima nisu utvrđene nikakve nepravilnosti. Dapače.

Stoga, pozivamo te podnositelje lažnih prijava da ne posustaju u svojim aktivnostima i da dalje budu ustrajni u njima kako bi ostvarili svoje ciljeve. Stanovnici Općine će to zasigurno valorizirati, navode iz Komunalca Fažana.

Kako saznajemo, na jednoj od prijava uz Zajednički odvjetnički ured Marković, Grbavac, Gliha navedena je i podnositeljica Udruga Duh stare Fažane koju zastupa predsjednica Lidija Zulma Udovički Sanchez de Lozada. (iPress)