Zimski cjenik naplate parkiranja u Puli od danas, 1. listopada do 30. travnja, kao što su najavili iz Grada, donosi niz promjena. Nakon 17 sati besplatno je parkiranje u središtu grada na svim parkinzima u crvenoj zoni - Tržnica, Pedagoški, Croatia, Mehanika i Marsovo polje. Cijena za sat vremena od 7 do 17 sati je 8 kuna.

Parkinzi u žutoj zoni naplaćivat će se pet kuna za sat vremena, a oni koji spadaju u zelenu zonu po satu će koštati četiri kune. Parking se tijekom zime plaća od 7 do 20 sati. Nedjeljom i blagdanima parkiranje je besplatno u svim zonama.

Parkiralište na Karolini do 17 sati će biti četiri kune, a nakon 17 sati besplatno.

Sat vremena na rivi i u Emovoj ulici koštat će jednu kunu, s polugodišnjom cijenom od 50 kuna. Korištenje parkinga na Marsovom polju 1 smanjeno je s 4 na 1 kn/h, s polugodišnjom kartom od 50 kuna. Mandrač, Gregovica i Marsovo polje 2 su besplatni.

Zona 5 (holders only) ostaje i dalje rezervirana samo za stanare središta grada.

Za osobe koje rade u gradu Puli i imaju potrebu za svakodnevnim parkiranjem, predviđena su parkirališta: Riva, Marsovo polje 1 i Emova ulica u iznosu od 50,00 kn za period od 01.10. 2022. do 30.04.2023.
Sve dodatne informacije možete pronaći na Internet stranici http://www.pulaparking.hr ili putem telefona na broj : 052/210-470 ili na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

- Ove smo korekcije donijeli i kao reakciju na komentare građana, ali i u cilju dodatnog optimiziranja prometa u mirovanju u Puli. Vjerujem da smo sada našli balans koji štiti stanare ovih zona, ali i koji omogućuje građanima iz drugih kvartova da popodne u miru mogu doći centar ili širi centar grada i imati besplatan parking rekao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Ostali dio cjenika ostaje po postojećim cijenama.

Zoričić je najavio i konferenciju o prometu na kojoj će struka predstaviti najbolje strane primjere, do sad izrađene dokumente za Pulu, a nakon toga će zainteresirana javnost kroz radionicu sudjelovati u odabiru konkretnih mjere za iduću godinu. (iPress)