Većinom glasova vijećnici pulskog Gradskog vijeća na sjednici održanoj u ponedjeljak prihvatili su proračun Grada Pule za 2023. godinu težak 79,2 milijuna eura. Za proračun su glasali vijećnici NL Filipa Zoričića, SDP-a, HDZ-a, 'Zelena' Gordana Ferenčić, nezavisna Marija Marković Nikolovski i nezavisni vijećnik srpske nacionalne manjine Milan Rašula, dok su protiv bili vijećnici Možemo! IDS je bio suzdržan.

SDP-ov vijećnik Igor Belas podsjetio je da je ta stranka u kampanji za lokalne izbore prošle godine fokus stavila na socijalno demografske projekte te istaknuo da je sve što su oni zagovarali zastupljeno upravo u proračunu.

"Smatram da ovaj proračun dobrim dijelom treba pohvaliti, ali ću kao loš policajac reći i ono što nije dobro, a trebalo bi realizirati. Što se tiče kapitalnih projekata, mislim da nedostaje više sredstava za uređenje pulske rive. Ne trebamo obećavati četiri garažne kuće kao što je to radio IDS, ali u proračunu bi trebao biti projekt izgradnje jedne garažne kuće" - rekla je SDP-ova vijećnica i saborska zastupnica Sanja Radolović.

Na to joj je pulski gradonačelnik Filip Zoričić odgovorio kako će "Pula Parking zasigurno graditi garažnu kuću".

"Pula Parking će iduće godine imati još više novca" - naglasio je Zoričić koji je IDS-u prebacio kako je "nepoznato tko uopće vodi tu stranku u Puli". Naime, na današnju sjednicu nije došao vijećnik Daniel Deković, koji je prošlog tjedna, zajedno s cijelim predsjedništvom IDS-ove pulske podružnice smijenjen.

Vijećnik Možemo! Miha Paus predložio je da bi kriterij obnove derutnih fasada u središtu grada trebao biti taj da ljudi u žive u gradu, a ne da se fasade obnavljaju pa onda stanovi iznajmljuju i postaju apartmani i time se, kako je rekao "turizmom ubija grad". Druga vijećnica Možemo! Dušica Radojčić istaknula je kako se nikad nije dogodilo da oporba nije podnijela amandmane na proračun. (Hina/iPress)