Povodom obilježavanja mjeseca borbe protiv ovisnosti, ovog će se četvrtka u rovinjskom kazalištu 'A. Gandusio' odigrati edukativna predstava 'Stara škola kreka – iz tame u svjetlo' u izvedbi Marina Ivanovića –Stoke.

Predstava je autobiografska monodrama ovog poznatog hrvatskog repera koji, iako je pokleknuo pred paklom droge, nije odustao od sebe, kao što to nije učinila niti njegova obitelj.

Upravo se tako vratio na pravi put, a svoju životnu priču prenosi mladim generacijama putem ove monodrame koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim.

Naime, predstava je osvojila kritičare i publiku svojom neposrednošću, jednostavnošću i iskrenošću kojom se upozorava na sve opasnosti i nevolje koje nosi droga.

Predstava je namijenjena u prvome redu tinejdžerima, kako ne bi krenuli istim putem, te roditeljima, kako bi se znali nositi s problemom i prepoznati ga u njegovim začecima, ali i pedagozima, profesorima, liječnicima, psiholozima i drugima.

Kako bi naši mladi imali priliku pogledati ovu predstavu, organizirane su matineje za učenike rovinjskih srednjih škola, a predstava će se održavati u 8:30, 10:30 i 12:30 sati.

Pokrovitelj programa je Grad Rovinj, a organizator Pučko otvoreno učilište Grada Rovinja. (iPress)