Nakon otvorenja Rezidencije Djeda Mraza i klizališta na Forumu pred nama je zanimljiv tjedan prepun iznenađenja za sve ukuse i generacije. Nakon tradicionalnog dočeka Svetog Nikole na Bunarini, čeka nas bogati tjedan.

Dječja knjižnica nastavlja s programom i u srijedu u 17 sati kada je na rasporedu Blagdanska pričaonica uz društvene igre za djecu od 5 do 9 godina. Ranije odgođen zbog nepovoljnog vremena, koncert grupe ABOP održat će se u 20:30 sati na Portarati.

Četvrtak započinje plesom na Portarati - u 17 sati Adventskim nastupom plesnog studija Saltatrix, a sat vremena kasnije nastupa Plesni studio Infinity s Čarobnom pričom.

U 19 sati popratni program održat će se na klizalištu s Groovotekom Ice skatin'.

Advent u Katedrali – blagdanski koncert čiji je domaćin poznati pulski kantautor Bruno Krajcar, koji ove godine obilježava svoje deseto izdanje, započinje u 20 sati, a uz Krajcara će nastupiti Klapa Kastav. Kao i ranijih godina, koncert je besplatan, a posjetitelje po završetku na Trgu sv. Tome očekuje kuhano vino, fritule i kroštule.

U Parku grada Graza, 9. prosinca u 17 sati najmlađe će zabaviti fantastična i nagrađivana predstava „Lovci na snove". Ljubitelji Disco i House glazbe doći će na svoje na programu Disco Bells koji će osigurati DJ Alen Sforzina i DJ XXL, dok će na Danteovom trgu publiku dočekati Shemica Crew.

Gužva se očekuje i u subotu, 10. prosinca, od jutra pa sve do večernjih sati. Već od 10 sati kreativno će biti u Dječjoj knjižnici na radionici izrade božićne zvijezde, a u Parku grada Graza najmlađe očekuju brojni programi. Centar za inkluziju i podršku u zajednici predstavit će se programom Pismo Djedu Božićnjaku, u 11 sati Loop cirkus izvodi predstavu Janko luta duž božićnog puta, a u 17 sati djeca su pozvana na radionicu Božićne lutkarije udruge Puppeta.

I na drugim će lokacijama biti veselo; u 10 na Portarati nastupa Nešpula i Cantus PoPuli, dok na Tržnici pola sata kasnije Domino Band izvoditi pjesme Olivera Dragojevića. Akcije neće nedostajati ni na Portarati navečer u 20:30 s domaćim punk rock sastavom Antitodor, a na Danteovom trgu će od 21 sat posjetitelje zabaviti DJ Mr. M.

U subotu će također krenuti s prometovanjem popularni Veseli vlakić koji će uveseljavati djecu sve do 30. prosinca. Radnim danom vozit će od 16 do 20 sati, a subotom i nedjeljom (s iznimkom 17. prosinca kada ne prometuje u jutarnjoj smijeni) od 10 do 13 i od 16 do 20. Početno stajalište je kod Arene, prometovat će Amfiteatarskom i Carrarinom do ulice Giardini, preko Laginjine i Anticove do Danteovog trga, potom Flaciusovom i Dobrilinom i naposljetku preko Laginjine povratno do ulice Giardini kojom će se uz Istarsku ulicu vratiti do početnog stajališta (Arene). Predviđena stajališta za ukrcaj i iskrcaj putnika su postojeće autobusno stajalište ispred Arene (početno), Giardini (oba postojeća autobusna stajališta), Danteov trg (privremeno stajalište), Dobrilina ulica (postojeće autobusno stajalište) i po povratku Giardini (oba postojeća autobusna stajališta). Usluga prijevoza je besplatna a procjena trajanja jedne vožnje je 30 minuta.

U slučaju nepovoljnih vremenskih prilika planirani programi preraspodijelit će se unutar slobodnih termina u prosincu, a sve eventualne izmjene pronaći će se na društvenim mrežama Adventa u Puli odnosno na www.adventupuli.hr. (iPress)