U sjedištu Županijske organizacije Hrvatske stranke umirovljenika Istarske županije u Puli na konferenciji za medije predstavljen je novi povjerenik Županijske organizacije Enco Crnobori.

Uz novog povjerenika konferenciji je bio nazočan i predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika Veselko Gabričević koji je u kratkim crtama predstavio dosadašnje i buduće aktivnosti stranke. Poželio je ujedno i uspješan rad novom povjereniku kojeg poznaje još iz Domovinskog rata.

Crnobori se zahvalio na ukazanom povjerenju i izjavio kako je prvi puta postao član neke političke stranke te kako će sve učiniti da Hrvatska stranka umirovljenika u Istri zauzme političku poziciju koja joj i pripada. Naime stranka djeluje 27 godina, godinama ima parlamentarni status i prema broju ustrojbenih organizacija jedna je najvećih u Republici Hrvatskoj. Stoga je cilj u Istri organizirati što veći broj općinskih i gradskih organizacija kako bi se poboljšao status i socijalni položaj umirovljenika u što većem broju jedinica lokalne uprave i samouprave. (iPress)