U ponedjeljak 23. siječnja 2023. u Komunalnoj palači održan je sastanak predstavnika Grada Pule, Istarske županije, Skupštine Županijskog centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, Nadzornog odbora i Građanske inicijative na kojem je direktor ŽCGO Kaštijun Darko Stilinović ponovio kako nije došlo do ekološkog incidenta na Kaštijunu.

„Zbog većih padalina u ovom razdoblju došlo je do povećanja vode u samom odlagalištu. To, na žalost, nama stvara probleme, ali je sve pod kontrolom. Sustav koji zbrinjava otpadne vode, koje se stvaraju na odlagalištu, zatvoreni je sustav koji ide na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda i on je u funkciji. Sve smo poduzeli što smo mogli da ne dođe do ekološkog incidenta“, poručio je direktor Kaštijuna Darko Stilinović.

Na današnjem sastanku direktor Stilinović predstavio je plan pokrivanja odlagališta kao i aktivnosti oko pravovremenog zbrinjavanja otpada.

„Stručne službe Grada Pule i Pula Herculanee obišle su sanirano odlagalište Kaštijun te utvrdile kako sustav odvodnje funkcionira. Oborinske vode sa saniranog odlagališta nisu ugrozile područje ŽCGO Kaštijun“, rekao je gradonačelnik Pule Filip Zoričić.

S aktivnostima prekrivanja 2/3 površine bioreaktorske plohe i potpunog prekrivanja do njenog zatvaranja ove godine nastavlja se s aktivnostima kako je bilo i zacrtano financijskim planom ŽCGO Kaštijun. (iPress)