Grad Pula-Pola je u procesu izrade Lokalnog programa za mlade Grada Pule-Pola za razdoblje od 2024. do 2027. godine. To je strateški dokument kojem je cilj povećanje kvalitete života mladih u lokalnoj zajednici. Kvalitetna politika za mlade je primarno odgovornost vlasti, no mladi kroz različite oblike aktivnog sudjelovanja mogu utjecati na kvalitetu politike. Sudjelovanje u procesu izrade Lokalnog programa za mlade upravo je jedan od oblika aktivnog sudjelovanja mladih društvu, odnosno u procesu donošenja odluka.

Kako sudjelovati u procesu izrade Lokalnog programa za mlade? Popunjavanjem Upitnika o potrebama i interesima mladih na području Pule. Ukoliko ste u dobi od 15 do 30 godina i živite ili većinski provodite vrijeme na području Pule molimo vas da popunite upitnik kao i da ga proslijedite na ispunjavanje ciljanoj skupini mladih, kako bismo u procesu izrade lokalnog programa za mlade obuhvatili mišljenja i stavove što većeg broja mladih u našem gradu i time u konačnici dobili što kvalitetniji strateški dokument.

Upitnik je dostupan za popunjavanje od 10. do 27. ožujka 2023. godine, putem poveznice: https://forms.gle/6xyUVdWiA8SBpdQ19 ili QR koda. Popunjavanje upitnika temelji se na načelima anonimnosti i dobrovoljnosti, a procijenjeno vrijeme potrebno za popunjavanje upitnika je 20 minuta.

Upitnik se provodi u okviru projekta “Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola” kojeg provodi Grad Pula-Pola, u partnerstvu sa Zakladom za poticanje partnerstva i razvoj civilnog društva, Volonterskim centrom Istra, Udrugom ZUM i Školom za odgoj i obrazovanje Pula. Projekt se provodi u razdoblju od 1. siječnja 2023. do 31. prosinca 2023., uz financijsku podršku Europske unije, u iznosu od 31.300 EUR. Navedeni projekt provodi se u okviru ključne aktivnosti 154 - Aktivnosti sudjelovanja mladih, u okviru programa Erasmus+. Rezultati ankete će biti korišteni u aktivnostima tematskih dijaloga mladih s donositeljima odluka, te će usmjeriti proces kreiranja “rješenja”, u vidu ciljeva, aktivnosti i mjera, koje će biti definirani navedenim strateškim dokumentom. Za sve dodatne informacije o provedbi aktivnosti projekta „Mladi u (lokalnom) programu Grada Pule-Pola“ možete se obratiti Ivi Matanović, Višoj stručnoj suradnici za mlade u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti i mlade Grada Pule-Pola, putem broja telefona 052/371 941 ili e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. (iPress)