Na svečanosti “Dan porečkog sporta“, koja se održala u porečkom kazalištu, proglašeni su najbolji za 2022. godinu: najbolja ekipa je Ženski kuglački klub Istra, najbolja momčad Boćarski klub Istra Poreč, Nataša Ravnić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra najboljom sportašicom, dok je najbolji sportaš Bruno Kraljić iz Boćarskog kluba Istra Poreč.

Kao najbolji trener nagrađen je Leonardo Komšić iz Kickboxing kluba King, najaktivnija sportska udruga je Stolnoteniski klub Jadran, najaktivniji sportski djelatnik je Branka Poropat iz Košarkaškog kluba Poreč, dok je najperspektivnijom sportašicom proglašena Eva Leona Komšić iz Kickboxing kluba King. Priznanje za izniman sportski uspjeh dobio je Tomislav Bošnjak iz Rukometnog kluba Poreč.

Svi su oni izglasani kao dobitnici temeljem nominacije koje vrši Povjerenstvo, koji čine predsjednik, dopredsjednik, član Izvršnog odbora, te stručni suradnik Sportske zajednice grada Poreča i predstavnik medija koji prati sportska zbivanja i rezultate na području grada, sve na temelju postignutih rezultata i uspjeha ostvarenih na domaćim i međunarodnim natjecanjima, a kandidature potvrđuje Izvršni odbor Sportske zajednice. Konačnu su odluku donijeli članovi Ocjenjivačkog suda, pročelnica gradskog Upravnog odjela nadležnog za područje sporta, svi članovi Izvršnog odbora Sportske zajednice, predsjednik i članovi Nadzornog odbora Sportske zajednice, stručni suradnik za razvoj i unaprjeđenje sporta u Sportskoj zajednici grada Poreča, predstavnik Udruge kineziologa, te predstavnici elektronskih i pisanih medija s područja Poreča.

Put do nagrada

Ženski kuglački klub Istra u protekloj godini, kao član 1. Hrvatske kuglačke lige za žene, osvojio je drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske, kao i drugo mjesto na Europskom kupu, te polufinale Kupa Hrvatske. Trenerica je Ružica Močibob, a članice ekipe su Marijana Liović, Nataša Ravnić, Valentina Pavlaković, Dora Štetić, Maja Nanić, Katarina Zajec, Nika Štetić, Katja Oplanić i Tea Štetić.

Boćarski klub Istra Poreč osvojio je drugo mjesto u 1. Hrvatskoj boćarskoj ligi u sezoni 21./22., te drugo mjesto u europskom Kupu prvaka. Treneri su Dražen Puniš i Sandro Jurman, a u momčadi su Nenad Tadić, Ivan Lukšić, Darijan Živolić, Vedran Špelić, Mateo Načinović, Bruno Kraljić, Roland Marčelja, Marino Križmanić, Dino Jermaniš, Roko Jukić, Filip Popović i Elvis Smolica.

Nataša Ravnić osvojila je brončanu medalju s reprezentacijom Hrvatske na ekipnom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj, proglašena je najboljom kuglačicom Hrvatske za 2021. u izboru Hrvatskog kuglačkog saveza, s klubom je osvojila prvo mjesto u Europskom kupu te drugo mjesto u 1. Hrvatskoj kuglačkoj ligi, kao i drugo mjesto u pojedinačnom poretku igračica na ekipnom Europskom kupu.

Bruno Kraljić osvojio je drugo mjesto u Europskom kupu prvaka, drugo mjesto u Super Hrvatskoj boćarskoj ligi, te je najučinkovitiji boćar kluba u 2022. godini.

Najperspektivnija mlada sportašica, Eva Leona Komšić iz Kickboxing kluba King, osvojila je prvo mjesto u juniorskom Svjetskom prvenstvu, te prvo mjesto u Prvenstvu Hrvatske u kick lightu do 55 kg..

Perspektivni sportaši su i Francesca Bernobić i Luka Košeto iz Atletskog kluba Maximvs, Filip Popović iz Boćarskog kluba Istra, Dorijan Bubičić iz Hrvačkog kluba, Lucija Jozić i Petar Puškarić iz Karate kluba Finida, Stefano Pišta iz Nogometnog kluba Jadran, Gresa Ramadani iz Kluba ritmičke i sportske gimnastike, Nika Štetić iz Ženskog kuglačkog kluba Istra, David Mahne i Valerija Mijatović iz Mačevalačkog kluba Špada, Luka Malinarić iz Rukometnog kluba Poreč, Ana Bobanović i Mauro Bobanović iz Kluba daljinskog plivanja i sportske rekreacije, Nika Fornažar i David Nicoletti iz Jedriličarskog kluba Horizont, te Mateo Jures iz Judo Kluba Istra.

Za izniman sportski uspjeh – osvajanje zlatne medalje na ljetnim Olimpijskim igrama gluhih sportaša u Brazilu priznanje je dobio Tomislav Bošnjak, član Rukometnog kluba Poreč.

Nagrade su sportašima uručili gradonačelnik Loris Peršurić i njegovi zamjenici Elio Štifanić i Ugo Musizza, predsjednik Gradskog vijeća Zoran Rabar i dopredsjednica Nensi Beato Baturić, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti i sport Vesna Kordić, dopredsjednik Sportske zajednice grada Poreča Dalibor Jakovčić, te predsjednik Nadzornog odbora Kristijan Klarić.

Gradonačelnik Loris Peršurić čestitao je svim nagrađenima, ali i drugim porečkim sportašima, sportskim djelatnicima, udrugama i klubovima koji na najbolji način promoviraju svoj grad diljem Hrvatske i u inozemstvu te ga ispunjavaju ponosom.-Uvijek kažem da ste vi kao sportaši naši najbolji ambasadori, a Sportska zajednice je tu kako bi nama kao Gradu bila savjetnik oko sporta i ulaganja u sport. Iako financira rad Sportske zajednice, Grad nema svojih predstavnika u izvršnim tijelima Sportske zajednice i drago mi je da je tako jer Sportska zajednica je ta koja mora brinuti o razvoju sporta i predlagati program javnih potreba u sportu, odnosno raspodjelu sredstava namijenih sportu u Poreču po klubovima. Grad je tu da osigura sredstva, financira ulaganja i bude podrška Sportskoj zajednici i svim njenim članovima. Upravo smo zato u zadnjih godinu dana otvorili Nogometni kamp Jadran Poreč, koji planiramo dalje širiti, potom je otvoren pumptrack na Gradskom kupalištu, kao stijena za penjanje u dvorani Žatika. Naravno, već u ovoj godini planiramo daljnja ulaganja, kako u održavanje postojećih objekata, tako i u njihovu obnovu ali i nove sadržaje, sve u dogovoru sa Sportskom zajednicom.Ali, cijela sportska infrastruktura ne bi imala smisla da je ne koristite vi, naši sportaši, zato neka ova večer bude posvećena samo vama. Znajte da nas vaši uspjesi jako vesele i čine ponosnima kao zajednicu i na tome vam hvala, zaključio je gradonačelnik.

Dan porečkog sporta svojim su nastupima uljepšale članovi i članice plesne skupine USB Poreč, te Karate kluba Finida, kao i Umjetničke škole Poreč. (iPress)