Na Plava Laguna Polumaraton s današnjim danom prijavljeno je više od 900 sudionika te će to biti najmnogoljudniji Plava Laguna Polumaraton do sada. Prijave su u najvećoj mjeri iz Italije, ali i susjednih Slovenije, Austrije, a ima i domaćih trkača.
Porečki polumaraton održava se u svom tradicionalnom terminu – zadnji vikend u ožujku u Zelena Resortu.

Osim polumaratonske utrke u nedjelju će se održati i 10 K utrka, dok će dan prije, u subotu, Zelena Resort biti mjesto održavanja Pepi Kids Run – dječjih utrka koje su organizirane u suradnji s Podravkom pa će se mališani moći podružiti s maskotama Linom (Podravka) i Pepijem (Plava Laguna). U subotu će se održati i obiteljska utrka – 4 kilometra duga Family Run, a kotizacije za tu utrku biti će uplaćeni porečkom Centru za inkluziju, dok su kotizacije za Pepi Kids Run u potpunosti besplatne.

U utrkama mogu sudjelovati djeca već od 4 godine, jer će njihovim godištima biti prilagođene i distance koje se trče (od 250 m -1.500 m), a start je ispred Laguna Loungea, s početkom u 13 sati za dječje utrke, odnosno 15 sati za obiteljsku utrku.
Sami Polumaraton, kao i utrka 10 K se trče u nedjelju 26. ožujka s početkom u 10 sati.

Polumaraton podrazumijeva dionicu od 21 kilometra na stazi od Hotela Parentium Plava Laguna, preko Plava Resorta, do grada Poreča, i natrag prema Hotelu Parentium (2 kruga). Sudionici mogu izabrati i kraću utrku od 10K koja se trči od Hotela Parentium, preko Plava Resorta do grada Poreča i natrag.

„Zahvaljujem cijelom timu Plave Lagune koji radi na ovom eventu te našim ostalim sportskim eventima – od prodaje, marketinga, operacija pa i naravno kolege koji rade u samim smještajnim i sportskim objektima. Sve mora biti dobro uvježbano i koordinirano kako bismo našim gostima manifestacija bili pravi domaćini. I samo tako mogu nastati vrhunski eventi i vjerujem da je u tome Plava Laguna na samom vrhu“, istaknuo je Goran Vrus direktor utrke Plava Laguna Polumaraton koji se zahvalio i velikom broju volontera uključenima u organizaciju te lokalnoj zajednici na potpori i razumijevanju: „Zahvaljujem i velikom timu volontera koji se svake godine odaziva u organizaciju eventa, bez njih ne bi bilo moguće održati ovako visoki nivo organizacije. Također hvala i lokalnoj zajednici na potpori i razumijevanju s obzirom da trkači trče i djelomično po gradu. Ovaj event ima veliku prepoznatljivost i promovira Poreč i Funtanu kao destinacije sportskog turizma u predsezoni“.

Poreč kao destinacija velikih sportskih evenata

Događanje su podržali i TZ Grada Poreča te TZ Općine Funtana. „Poreč se posljednjih 15-ak godina pozicionirao kao destinacija velikih sportskih evenata. Iz godine u godinu rastemo prema broju učesnika ali i ostvarenju turističkog prometa u pred i posezoni. Plava Laguna Polumaraton je već tradicionalna manifestacija u našem gradu na čemu zahvaljujemo organizatoru koji je prepoznao sportski potencijal Poreča te svim učesnicima želimo puno sportske sreće“, poručio je Nenad Velenik, direktor TZ Grada Poreča.

„Radujemo se još jednom izdanju već tradicionalnog Plava Laguna Polumaratona. TZ općine Funtana odlučila je podržati ovaj projekt prepoznavši njegov sportski značaj, ali i turističku vrijednost jer isti na najbolji mogući način promovira naše prirodne i kulturne ljepote, te potvrđuje da smo cijenjena sportska destinacija. Osim što privlači velik broj posjetitelja u razdoblju predsezone, obogaćuje našu turističku ponudu i čini nas traženijim i konkurentnijim turističkim odredištem“, istaknula je direktorica TZO Funtana Ana Milohanović – Čehić.

Za više informacija o otvaranju prijava i novostima o Plava Laguna Polumaratonu 2023, pratite profile utrke na Instagramu te stranicu https://www.plavalaguna.com/hr/istra/porec/dogadanja/plava-laguna-polumaraton