Otvoren je poziv za natjecanje na temu zaštite okoliša u organizaciji British International Education Association (BIEA), London.

Grad Pula poziva sve osnovne i srednje škole da se odazovu Međunarodnom STEM natjecanju pod nazivom „Razvoj rješenja za održive gradove!" objavljenog u sklopu poziva za natjecanje na temu zaštite okoliša u organizaciji British International Education Association (BIEA).

Međunarodno STEM natjecanje fokus stavlja na klimatske promjene i daje mladima priliku da svoje misli usmjere u budućnost i koriste kreativno predviđanje kako bi osmislili načine na koji bi ljudi u budućnosti mogli živjeti u skladu s planetom.

Natjecanje je otvoreno za timove između 3-5 učenika u dobi od 6-18 godina (4 dobne skupine), a moguća je i individualna prijava. Učitelji (ili roditelji) vrše prijavu na natjecanje putem sljedeće web stranice, na kojoj su dostupne i smjernice za izradu radova ovdje.

U prvom krugu natjecanja rok za predaju radova je 28. travnja 2023. godine. Djeca u timovima istražuju i pišu izvješće na engleskom jeziku (do 2500 riječi). Mogu napraviti i kratak video kako bi objasnili svoje ideje, ali to nije obavezno. Finale natjecanja održati će se u srpnju 2023. godine, a svečanost dodjele nagrada održati će se u zgradi Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, London. 

Više informacija o samom natjecanju možete dobiti na sljedećoj poveznici ovdje.

Budući da je Grad Pula u BIEA 2023 STEM natjecanju uvršten među 10 gradova iz cijelog svijeta za koje se traže održiva rješenja za budućnost, nadamo se da će se učenici i profesori naših škola odazvati u što većem broju!, javljaju iz Grada Pule. (iPress)