Gradsko vijeće Pule je većinom glasova donijelo Odluku o izradi IV. Izmjena i dopuna Urbanističkog plana uređenja „Max Stoja“.

Većinom glasova svih vijećnika osim iz redova Možemo donijeta je odluka koja će omogućiti konačno uređenje nogometnog igrališta za najmlađe na Valkanama. Naime, Grad Pula isplatit će Pula Sportu 817.000 eura za dovršetak uređenja igrališta. 

Uređenje je podržao i Ardemio Zimolo (IDS) podsjetivši da su djeci uzeli jedan teren zbog izgradnje gradskog bazena te da je red to im vratititi.

- Ako se bude još čekalo cijena će samo biti viša. Za godinu dana će umjesto milijun eura uređenje koštati milijun i pol, rekao je Zimolo, osvrnuvši se na tvrdnje da je iznos koji se prebacuje Pula sportu veći nego što je bilo predviđeno.

Aktualni sat

Direktor Pulaprkinga Branislav Bojanić je na pitanje Mihe Pausa (Možemo!), kojeg je zanimalo kako se pripremaju za sezonu i gužve, istaknuo da se na automatima za parkiranje uvode QR kodovi, umjesto plaćanja SMS-om što će pojeftiniti parkiranje jer više neće biti provizija.

Bojanić je najavio i uređenje 600 parkirnih mjesta na Gregovici kod Harvey Normana. 

Na pitanje Igora Belasa (SDP) o zapuštenom kompleksu Mornar kojim upravlja HVIDR-a i mogućnostima da ga preuzme Grad i uredi ga u centar sportova na vodi gradonačelnik Filip Zoričić najavio je skori sastanak s tom udrugom.  

- Vjerujem da ćemo iznaći rješenje na sastanku 20. travnja, rekao je Zoričić koji se složio s Belasovom idejom.

Na pitanje o opožarenom prostoru kod Premanturske ceste Zoričić je rekao da su Hrvatske šume najavile da će taj prostor pošumljavati. (iPress)