"Očekivali smo velik interes, ali 1000 natjecatelja više nego lani i to pet mjeseci prije samog početka je zaista premašilo sva naša očekivanja", poručio je direktor događaja Istria300 Julius Rupitsch nakon što je rasprodano 2500 startnina u trećoj godini održavanja nakon 1500 sudionika prošle godine. 

Ride your Limit moto je Istria300 manifestacije i limit je dostignut - poruka je organizatora događaja koji će se održati 7. listopada 2023. u Poreču.

“Limit je nužan kako bismo mogli osigurati visoku kvalitetu organizacije na kakvu su naši sudionici navikli. Na startnoj liniji imamo bicikliste iz 37 zemalja. To jasno pokazuje da se Istra etablira kao pravi raj za međunarodne cestovne bicikliste u pred i postsezoni“, objašnjava direktor utrke Vladimir Miholjević.

Dvije su dobre vijesti za sve one koji nisu na vrijeme izborili startno mjesto: lista čekanja je otvorena i postoji još mali kontingent startnina, a svatko tko se prijavi na listu čekanja i ne dođe do startne linije, ima zajamčenu startninu za Istriu300 sljedeće godine po najpovoljnijoj cijeni. Organizatori trenutno pripremaju još jedno rješenje, odnosno paket za ovogodišnje izdanje koji se sastoji od startnine i smještaja za dodatnih 50 sudionika.

„Poreč je jednostavno savršeno mjesto za međunarodni događaj kao što je Istria300. Kada u Austriji i Njemačkoj zavladaju magla, kiša i hladnoća, možete produljiti ljeto u Istri i ponovno s prijateljima voziti cestovni bicikl, a pogled na more i vrhunski hoteli su uključeni“, poručio je direktor događaja Julius Rupitsch.

 "Poreč je idealna destinacija za cestovni biciklizam i optimalna lokacija za istražiti cijeli istarski poluotok, a drugi faktor uspjeha je jedinstven koncept koji cestovnim biciklistima daje potpunu fleksibilnost“, poručuje direktor utrke Vladimir Miholjević.

Postoje tri rute, ali samo je jedna startnina. Svaki sudionik na stazi može odlučiti hoće li voziti 156, 230 ili 300 kilometara. Isto vrijedi i za cijeli boravak. Zahvaljujući promotivnom kodu, tijekom Istria300 vikend-događaja sudionici štede novac u odabranim Valamarovim hotelima. Rani doručak na dan utrke i mogućnost čuvanja bicikala u sobama upotpunjuju Valamarovu uslugu, u skladu s njihovim sloganom „Valamar loves Bike“. (iPress)