Zadnje nedjelje u mjesecu svibnju, u organizaciji vinarije Lunika iz Brajkovići kod Kanfanara osim degustacija vina održat će se i niz popratnih enogastronomskih, sportskih i zabavnih programa i sadržaja.

U periodu od 11 do 14 sati posjetitelji će besplatno moći degustirati vina Lunika u prostorima vinarije, nakon čega program „Lunika po Štriki“ seli na rukometno igralište kod škole u Sošićima gdje će u 17 sati početi Lunika po Štriki: enogastronomski i sportski sadržaji po dijelu stare željezničke pruge koja je spajala Kanfanar i Rovinj, a danas je preuređena u atraktivnu biciklističko-pješačku stazu. Biciklijada će se voziti od Sošići prema Rovinjskom Selu i natrag. Već u 18 sati sportski se sadržaji nastavljaju, i to uz trail utrku „Run4Teran by Lunika“ u organizaciji ISTRun ekipe.

Utrka je podijeljena na dio za rekreativce u dužini od 3,5 kilometara te natjecateljski dio u kojemu će se trčati 7 kilometara dugom stazom, a više informacija o utrci kao i prijavama dostupno je na stranicama www.eatdrink.istrun.hr

Obje će utrke prolaziti dijelovima staze Štrika Ferata te kroz vinograde vinarije Lunika i okolna sela, a po završetku sudionici će moći uživati i u zabavnom programu koji će uslijediti. Naime, od 20 sati na rukometnom igralištu u Sošićima kreće glazbeni program, uz nastup DJ-a Hoki i Maura Staraja i La Bandu. Osim dobre glazbe, posjetitelje očekuje i zanimljiva gastronomska ponuda, i to vina vinarije Lunika, craft pivo Kampanjola, rižoto od šparuga sa pjenom od parmezana i pull&pork sendviči. Kotizacija od 5 eura po osobi, koja se plaća na ulazu, uključuje i čašu vina ili pive.

Program „Lunika po Štriki“ kroz ove će sadržaje spojiti enogastronomiju, zabavu i sport te na taj način predstaviti potencijale novouređene staze „Štrika Ferata“ koja prolazi atraktivnim krajolicima i selima Kanfanarštine, a sve to povodom Dana otvorenih vrata vinskih podruma Istre kada će se vinarija Lunika dodatno predstaviti sa svojim ekološkim vinima čiji su nazivi i etikete također tematski vezani uz priču nekadašnje pruge koja je spajala Kanfanar i Rovinj. (iPress)