Boćari „IstrePoreč“ postali su prvaci Super Hrvatske boćarske lige za 2022./2023. godinu, osvojivši šesti naslov državnog prvaka. Podjela medalja i pehara najboljima održana je sinoć u Velikoj gradskoj vijećnici Grada Poreča- Parenzo. Tu su na velikom uspjehu prvacima čestitali predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić i predsjednik sudačke komisije HBS-a Boris Nadenić , te gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji je ovom prilikom održao prijem za uspješne porečke boćare. Proslavi su se pridružili i predstavnici Sportske zajednice Grada Poreča, te uprava kluba. Predsjednik HBS-a u sklopu svog uvodnog obraćanja uručio je gradonačelniku Plaketu HBS-a dodijeljenu Gradu Poreču kao zahvalu za podršku razvoju boćanja u Poreču, Istri, Hrvatskoj i šire.

– Svaki uspjeh, posebno na ovoj razini, podrazumijeva veliko odricanje i trud. Uz posao, svoje slobodno vrijeme odlučili ste posvetiti ovom sportu koji je u našim krajevima više od sporta – boćanje je jedna tradicija i simbol naše kulture i povijesti. Stoga me posebno veseli vidjeti da u ekipi ima iskusnijih, ali i dosta mladih igrača. Siguran sam da ovakvi vrhunski rezultati neće izostati ni u budućnosti i da za nema straha za porečko boćanje, a mi smo tu da vam pomognemo koliko god možemo, zaključio je Peršurić, čestitavši igračima, treneru i vodstvu kluba.

Predsjednik BK „IstraPoreč“ Damir Mendica tom je prigodom zahvalio igračima na cjelogodišnjem trudu koji su uložili u pripremu i odigravanje utakmica državnog prvenstva, voditeljima ekipe Sandru Jurmanu i Draženu Punišu, kao i kolegama iz uprave i ostalih tijela kluba koji su ulaganjem svog znanja, iskustva, truda i slobodnog vremena doprinijeli ostvarenju zacrtanog cilja – povratku titule državnih prvaka u Poreč. Posebno se zahvalio gradonačelniku, Gradu Poreču i Sportskoj zajednici Grada Poreča na podršci i redovitoj potpori radu kluba, te donatorima i sponzorima bez čijeg dodatnog doprinosa ostvarenje ovakvih vrhunskih rezultata ne bi bilo moguće. Istaknuo je i zahvalu svim navijačima i simpatizerima kluba, kojima kao i cijelim gradu klub posvećuje ovu titulu – titulu državnog prvaka u tradicijskom sportu ovih prostora. Zaključno je naglasio da ovaj uspjeh klubu daje dodatni poticaj za daljnji rad i nove uspjehe, na čemu se već radi u smislu novih pojačanja u igračkom i stručnom kadru, pripremi za takmičenje u Kupu europskih prvaka u boćanju kao i organizaciji završnice istog takmičenja kojem će klub i grad Poreč biti domaćini u studenome ove godine. (iPress)