U subotu 27. svibnja 2023. održana je eko-akcija u sklopu projekta „Od izvora do mora“ u kojoj je svojim sudjelovanjem Grad Vodnjan zajedno sa svojim građanima još jednom pokazao osjećaj o brizi prema svom okolišu ali isto tako ukazujemo na ponašanje građana koji nebrigom i neodgovornošću uzrokuju takvo sramotno stanje. U eko-akciji prikupljeno je 1420 kg otpada, manjim dijelom uz šetnicu Nove plaže u Barbarigi dok se većina nalazila na ilegalnom deponiju na području bivše „Sahare“ u Barbarigi.

Ovo je bila druga eko-akcija na području Grada Vodnjan-Dignano ove godine. Ovim putem zahvaljujemo se svim sudionicima obje eko-akcije: Eko-aktivstima Vodnjan-Dignano, DVD Vodnjan, DVD Peroj, ronilačkom klubu Loligo, članovima festivala Escape the City, Contradi d.o.o., Castelieru d.o.o., vijećnicima Gradskog vijeća Grada Vodnjan-Dignano te svim aktivnim građanima i gostima koji brinu o čišćoj Vodnjanštini.

Cilj eko-akcija je senzibiliziranje javnosti i podizanje svijesti građana, udruga, institucija i ustanova o potrebi djelovanja čišćenjem i sprječavanjem ilegalnih deponija te poticanje društvene i ekološke odgovornosti. Želimo unaprijediti prostor u kojem živimo. (iPress)