Dan državnosti Republike Hrvatske u Vodnjanu obilježen je polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća uz središnji križ na novom groblju. Predstavnicima Grada Vodnjana, gradskih komunalnih poduzeća i Turističke zajednice, delegaciji političkih stranaka, nacionalnih manjina, Župe Vodnjan te DVD-a Vodnjan prigodnim se govorom obratila Romina Bilić, predsjednica Gradskog vijeća.

"Ovaj poseban dan je prilika kako bismo odali počast i prisjetili se svih onih koji su dali svoje živote za našu domovinu te prilika za osvrt na važne trenutke u našoj povijesti. Danas, 30. svibnja, prisjećamo se konstituiranja prvoga demokratski izabranog višestranačkog Sabora 1990. godine. Toga dana, naša zemlja je koračala prema demokraciji i slobodi, otvarajući novo poglavlje u našoj povijesti", rekla je Bilić.

U ime Vijeća i u ime gradonačelnika Edija Pastrovicchija izrazila je poštovanje i zahvalnost prema svim poginulim braniteljima i svima koji su hrabrim djelovanjem pridonijeli stvaranju i očuvanju države te naglasila da njihova hrabrost i žrtva nikada neće biti zaboravljeni

"Ovo je prilika da se prisjetimo važnosti mira, suživota i zajedništva. Danas, na Dan državnosti, obvezujemo se da ćemo nastaviti graditi našu zajednicu na temeljima demokracije, slobode i pravde", navela je Bilić te poručila: "Ujedinjeni kao zajednica, svi zajedno, gradimo budućnost našeg grada i naše domovine".

Vodnjanski župnik vlč. Damir Štifanić predvodio je molitvu na groblju, a obilježavanja Dana državnosti nastavilo se uz svetu misu u crkvi sv. Blaža. (iPress)