Nakon što je saborski zastupnik i pulski vijećnik Marina Lerotića objavio da napušta IDS, nije trebalo dugo čekati na reakciju predsjednika IDS-a Dalibor Paus.

Prenosimo njegov status s facebooka: 

"Nismo savršena stranka. Imali smo pogrešnih politika, poteza, ali i kadrovskih poteza. Zato smo kažnjeni na izborima i zbog toga smo se okrenuli novom smjeru i novim ljudima te krenuli u bitku jačanja povjerenja.

To je dug put. Mijenjamo se, ali ni milimetra ne odstupamo od toga da branimo interese naše Istre, svakog našeg mista i čovika. Ni milimetra. Naravno, nije svima Istra u fokusu.

Drugi u našem poluotoku vide samo saborske zastupnike, žetončiće kako ih nazivaju. Trenutne, buduće, potencijalne, stvarne ili prikrivene koalicijske partnere. Nikad više HDZ nije kombinirao po Istri. Ali u tome neće uspjeti.

Današnja odluka našeg bivšeg saborskog zastupnika je došla iznenada, ali ne iznenađuje. Nezadovoljstvo je obostrano još otkako je iz stranke izašao njegov dugogodišnji mentor koji mu je uvijek čuvao leđa, s kojim je igrao igru fingiranja anketa koja je dovela do gubitka Pule.

Otkako sam predsjednik IDS-a, Lerotić, a ni nitko drugi nema nikakvu takvu zaštitu. Nema igara. Sve je potrebno zaslužiti radom i djelima. Ne znam tko je Marin Lerotić bez IDS-a, što će sutra predstavljati i koga podržavati. Želim mu puno sreće u tome. No tražimo da vrati mandat stranci, jer ga je zahvaljujući njoj imao.

Za IDS sam siguran da smo na pravom putu. Otvorili smo teme o kojima nitko dosad nije htio progovarati, a Lerotić i Miletić su o njima godinama šutjeli.

Na borbi protiv bespravne gradnje se ne dobivaju izbori, ali je to dobro za Istru.

Politika čistih ruku i nulte stope na korupciju smeta našim bivšim kolegama, ali je dobra za Istru.

Inzistiranje na javnom objavljivanju imovinskih kartica svih stranačkih dužnosnika nije popularan potez, ali je dobar za Istru.

Bolji život u Istri je naš prioritet i od toga ne odstupamo, štogod pokušavali. Ni milimetra", navodi Paus. (iPress)