Pred nama je razdoblje puno sadržaja koje donosi koncerte i manifestacije za sve uzraste i glazbene ukuse. Elektronika, pop i rock izvođači, kako internacionalni tako i domaći .

U tijeku je manifestacija Tear it up!!, hrvatski Rockabilly festival (01.-05.06.), gdje nastupaju poznati rockabilly bandovi, uz izložbu američkih old-timer automobila i zabavan program.

Slijedi otvaranje 30. Medulinskog koncertnog ljeta (21.06), koncerti klasične glazbe koji iz godine u godinu donose uvijek renomirane izvođače. Ovo jubilarno izdanje otvara poznata violončelistica Ana Rucner koja će nakon punih 12 godina s prvim ljetnim zalaskom sunca.  svoj tradicionalni Pozdrav Ljetu, umjesto iz Dubrovnika, ove godine uputiti iz antičkog srca Medulina, čarobne Vižule.

Lipanj donosi jedan od najekskluzivnijih događaja elektronske glazbe u svijetu, i to u vinkuranski Cave Romane. Gates of Agartha (23.-24.06.) ugostit će najpoznatije svjetske DJ-e, kao što su Marco Carola, Damian Lazarus, Dennis Cruz i brojni drugi. Lokacija koja oduzima dah, uz igru svjetlosnih instalacija i zvukove kvalitetnih electro beatova privući će brojnu svjetsku i domaću publiku.

Program u vinkuranskom Cave Romane nastavlja se nastupom jednog od najdugovječnijih pop-rock sastava regije Bajaga i Instruktori (21.07.), a slijedi Rocks & Stars festival, također, s miljenicima hrvatske publike; Petar Grašo (26.07.), Prljavo kazalište (27.07) & Silente (03.08.). Osim domaćih izvođača, na Rock & Stars festivalu nastupit će i poznati britanski bend elektronske glazbe Kosheen (05.08.), s titulom jedne od najvećih glazbenih atrakcija u Velikoj Britaniji.

U planu su i omiljene pučke fešte te pop i rock večeri uz vrhunske zabavljače; Maja Šuput, Atomsko Sklonište, Gustafi, Alen Vitasović, Grooversi... Posjetitelje tijekom ljeta očekuju još folklorne manifestacije: Medulinka te Klapske večeri. Na većini ovih događaja u cilju promocije vlastitog gastronomskog nasljeđa moći će se kušati  brudeti i druge morske delicije, a s obzirom da su ljeti obitelji prevladavajući segment naših gostiju pripremljeni su i programi animacije djece kako bi roditelji imali priliku za predah.

Uživajte u ljetu, uživajte u Medulin Rivieri!, poručili su iz Turističkea zajednice općine Medulin.(iPress)