Ovog vikenda očekuje nas antički festival na Vižuli i dva dana zanimljivih aktivnosti. Ideja je prikazati zanimljive momente života antičkog čovjeka fokusirajući se na neraskidivu povezanost kroz svakodnevni život ondašnjih patricija i plebejaca. Tako će svi posjetitelji moći uživati u ugođaju davnih vremena kroz prikaz antičkih zanata, gladijatorskog i legionarskog kampa, male škole gladijatora s vježbanjem mačevanja i pripremama za borbu. Tu su i razne radionice, foto točka, animacije i predstave, satirična animacija, rimske hostese koje dijele plodove u kojima su uživali stari Rimljani, gladijatorski trening i gladijatorske borbe...

Ovakvim hvalevrijednim projektom budi se interes za povijesna ostavštinu Vižule koja je zaista bogata.

Pretpostavlja se da je upravo Krispova vila bila luksuzno odmaralište carske obitelji, a legenda kaže da je Krispo, sin rimskog cara Konstantina, pogubljen upravo na medulinskom poluotoku Vižuli.

Manifestacija se odvija u subotu i nedjelju 23. i 24. rujna od 10 do 19 sati, a otvara ju radionica izrade antičkog nakita od stakla, te slijede razne animacije, radionice i gladijatorski trening. (iPress)