Sredinom rujna okončani su radovi uređenja nove sportske podloge košarkaškog igrališta u Kanfanaru, točnije u njegovoj novoj sportskoj zoni u neposrednoj blizini centra mjesta. Osim podloge postavljene su i novi koševi te zaštita na konstrukcijama koševa.

Nakon što se je u proteklom razdoblju na toj lokaciji realiziralo više projekta i aktivnosti vezanih za stvaranje novih sadržaja i uređenja i opremanja ove sportske zone, uređenjem košarkaškog igrališta Kanfanar je sada dobio cjelovitu sportsko-rekreativnu cjelinu koja uključuje rukometno i košarkaško igralište s novim sportskim podlogama, kompleks s fitness spravama na otvorenom te novouređenu teretanu.

Kompletna je lokacija sada primjereno uređena i osvježena te omogućuje kvalitetnije bavljenje sportom i rekreiranje. Da su ova ulaganja i aktivnosti bili potrebni, dokazuje i velik interes lokalne zajednice i mnogobrojni korisnici teretane i sadržaja na igralištima.

Uređenjem sportsko-rekreativne zone Općina Kanfanar pokazala je da je stvaranje temelja za kvalitetnije provođenje slobodnog vremena i zdravijih aktivnosti na otvorenom jedan od ciljeva politike općine, u čemu će ustrajat i budućim svojim projektima. (iPress)