Od danas, 29.09.2023. godine, Pulapromet testira još jedan u nizu električnih autobusa u realnim uvjetima vožnje. Radi se o autobusu renomiranog proizvođača Iveco.

Tvrtka Pulapromet već posjeduje u svom voznom parku 24 autobusa navedenog proizvođača, no ovo je prilika da se po prvi put u naredna četiri dana testira nova tehnologija pogona, a radi se o potpuno električnom pogonu.

Probne vožnje navedenim autobusom odvijati će se na većini redovnih gradskih i prigradskih linija te ovim putem pozivamo sve putnike da potpuno besplatno isprobaju vožnju u ovom tehnološki naprednom autobusu s nultom emisijom ispušnih plinova.

Neke od linija na kojima će se putnici moći voziti jesu: 1, 2a, 3a, 5, 21, 23, 25b, 28 itd.

Obzirom da je vozilo testno, nije obojano prepoznatljivim bojama Pulaprometa već je potpuno bijelo. Za lakše prepoznavanje, na vanjskim ekranima biti će ispisan natpis „Pulapromet“, a linija na kojoj prometuje biti će naznačena na ploči koja će se nalaziti na prednjoj desnoj strani autobusa.

Ovakvim načinom testiranja električnih autobusa različitih proizvođača Pulapromet želi dobiti boji uvid u to kako električni autobusi funkcioniraju u našem gradu što je preduvjet za planiranu skoru modernizaciju voznog parka i sve bitniji ekološki aspekt prijevoza putnika. (iPress)