Dječji vrtić u Pomeru je prije nekoliko dana bio središnje mjesto održavanja kulinarskih radionica s Davidom Skokom, namijenjenih roditeljima vrtićke djece, u organizaciji Općine Medulin.

Cilj radionica bio je puno više od samog podučavanja kulinarskih vještina; one su imale značajnu ulogu u naglašavanju važnosti uključivanja ribe u prehranu najmlađih. Chef David Skoko, stručnjak u svijetu kulinarstva, predstavio je jednostavna i ukusna riblja jela prilagođena nepcu najmlađih, čime je pokušao smanjiti potencijalne prepreke pri uvođenju ribe u njihovu prehranu.

Roditelji su aktivno sudjelovali u radionicama, stvarajući zajedničke trenutke kuhanja s chefom Skokom. Njihova podrška i sudjelovanje odigrali su ključnu ulogu u uspjehu ovog događaja, naglašavajući važnost obiteljskog angažmana u promicanju zdravih prehrambenih navika.

Ove radionice čine nadogradnju aktivnosti Općine Medulin i Dječjeg vrtića Medulin usmjerenih na uvođenje zdravih prehrambenih navika u živote najmlađih. Proaktivni koraci već su poduzeti kroz implementaciju ribljeg jelovnika od lokalno ulovljene ribe u vrtićima. S obzirom na ohrabrujuće pozitivne reakcije polaznika radionica, ovakve inicijative će se nastaviti razvijati i unaprjeđivati.

Kulinarske radionice su integralni dio projekta "Ribarske štorije: očuvanje ribarskog blaga", čiji je fokus revitalizacija ribarske baštine, promicanje održivog ribarstva i jačanje svijesti o važnosti ribarske tradicije. Fokus projekta je poticanje aktivnog sudjelovanja lokalne zajednice, s posebnim naglaskom na uključivanje djece u svijet ribarstva. Kroz ove radionice, projekt nastoji educirati roditelje o blagodatima konzumacije ribe, potičući ljubav prema lokalno ulovljenoj ribi kao autentičnom i zdravom lokalnom proizvodu.

Projekt, čiji je nositelj Općina Medulin, financiran je iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, a partneri na projektu su Dječji vrtić Medulin i Turistička zajednica Općine Medulin.

Općina Medulin se zahvaljuje chefu Davidu Skoku na predanosti te svim roditeljima koji su sudjelovali i podržali ovu inicijativu. (iPress)