Maškarano slavlje protekle je nedjelje zahvatilo i porečka naselja, a krenulo je, kako to već tradicija nalaže, iz Nove Vasi. Novovašanske su maškare krenule od jutra u veseli obilazak susjednih mjesta, a posebni su im doček pripremili u Červar- Portu i Červaru, a nastavilo se kasnije sve do Stancije Vergotini i Stancije Portun pa nazad do Nove Vasi. U veseloj povorci bilo je i Miniona, rokera Kissa, domaćih životinja, policije, vatrogasaca velikih i malih…Maškare je obišao i pozdravio i gradonačelnik Loris Peršurić.

Maškarano slavlje na području Poreča svoj će vrhunac doživjeti, sutra, na pusni utorak. Prve će se zabavljati male maškare, na Dječjem karnevalu u Poreču koji sutra starta u 10.00 na Trgu slobode. U Dječjem karnevalu koje organizira Grad Poreč-Parenzo sudjeluju skupine iz svih porečkih dječjih vrtića. Zabavljat će se uz glazbu, ples i animatore, a zasladit će se uz krafne.

Sutra će se u 11 sati feštati će i korisnici Doma za starije i nemoćne jer im u posjet dolaze maškare iz Nove Vasi.

Tradicionalno paljenje Pusta na području Poreča i ove će se godine održati u Novoj Vasi, mjesnom odboru najpoznatijem po čuvanju ove tradicije. Okupljanje maškarane povorke počinje u 16.30 sati, a povorka kreće prema parkiralištu preko puta škole u centru mjesta. Sudjelovat će i učenici područne škole, a dobrodošli su i svi koji se žele maskirati. Nakon šentence pustu fešta maškarane povorke i ostalih nastavlja se uz glazbu Alfa Time benda, te bogatu gastro ponudu. Organizatori su Mjesni odbor Nova Vas uz podršku Grada Poreča. (iPress)