Koalicija "Pula može bolje" koju čine IDS-ISU-IL (Istarski demokratski sabor - Istarska stranka umirovljenika - Istarski laburisti) osvojila je većinu u 12 od ukupno 16 mjesnih odbora u Gradu Puli na izborima koji su održani u nedjelju.

Izborno povjerenstvo za provedbu izbora za članove Vijeća mjesnih odbora na području Grada Pule izvijestilo je kako je na današnje izbore izašlo ukupno 12,99 posto upisanih birača s pravom glasa.

Predsjednik IDS-a Dalibor Paus zahvalio se svim građanima koji su izašli danas na izbore, posebice onima koji su prepoznali rad i napore IDS-a da ravnomjerno razvija sve kvartove u Puli.

I pulski gradonačelnik Filip Zoričić rekao je da je jako zadovoljan rezultatima izbora za mjesne odbore u Puli.

"Pokazalo se da građani sve više biraju nezavisne ljude i nezavisne liste. Štinjan i Stari grad nastavili su niz i pokazali kako će izgledati izbori 2025. godine. Prava gradska priča su nezavisni s Busolera i sa Sisplaca, a novi ljudi pojavili su se na Gregovici, Stoji, Monvidalu, Kaštanjeru, Verudi, u Šijani i na Novoj Verudi", dodao je Zoričić.

Koordinatorica platforme Možemo! Pula Dušica Radjojčić također je izrazila zadovoljstvo rezultatima, rekavši da je u svih sedam mjesnih odbora u kojima je Možemo! imao svoje liste, ostvario sjajne rezultate. 

Daleko najbolji rezultat od svih dosadašnjih izbora ostvario je i HDZ. (Hina/iPress)