Poreč je proteklog vikenda bio polazište za veliki sportski događaj, biciklističku utrku i trail utrku koja se odvijala trasom nekadašnje Parenzane. Start Ultra Trail utrke bio je u subotu (17.02.), a biciklističke utrke Gravel Race (Gravel, MTB i E-MTB)u nedjelju (18.02.) ujutro sa Trga slobode u Poreču, dok je cilj bio Portorožu.

Ove godine bilo je prijavljeno tri puta više sudionika nego na lanjskom prvom izdanju, ukupno 650 u obje utrke iz čak 12 zemalja. Svi sudionici uživali su u povoljnim uvjetima za utrku, zagrijavanju na startu u Poreču i dobrodošlici na cilju u Portorožu, a pozdravio ih je i porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Natjecatelji su mogli birati između ruta Ultra 88 km, Adventure 50 km i Hobby 30 km, vozeći preko Livada i Grožnjana, a odaziv je bio i više nego dobar.

Ovo je drugo izdanje ovog sportskog događanja, a riječ je o događanju koji kroz sportsko natjecanje spaja cijelu trasu nekadašnje željeznice Parenzane i promovira destinaciju, te se najvećim dijelom odvija izvan prometnica ne ometajući promet i otkrivajući prirodne i kulturne ljepote. Organizator je udruga Športno društvo Portorož uz brojne sponzore i pokrovitelje, među kojima i Grad Poreč i Turistička zajednica grada Poreča. (iPress)