Danas će biti promjenjivo, ponegdje i pretežno oblačno, a sunčana razdoblja vjerojatnija su na jugu i istoku zemlje. Povremena kiša očekuje se uglavnom na širem riječkom području te u Gorskom kotaru, češća u drugom dijelu dana.

Razmjerno vjetrovito, na kopnu uz umjeren i jak jugozapadnjak, lokalno na udare olujan, na Jadranu jugo i južni vjetar. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17 °C.

Već sutra nas očekuje više kiše i jačanje južine. Narančanti meteoalarm za Istri i Rijeku upozorava na većinom olujno jugo i južni vjetar s udarima od 75-110 km/h.

Kiše će biti ponegdje i do 50 mm. 

DHMZ za petak: Pretežno oblačno s povremenom kišom, ponajprije na Jadranu i područjima uz njega. Kiša će na širem području Rijeke i u Gorskome kotaru biti češća i lokalno obilna, krajem dana uz izražene pljuskove s grmljavinom i drugdje na zapadu, a ponegdje bi u Slavoniji mogla izostati.

Puhat će umjeren do jak jugozapadni i južni vjetar, ponajprije u gorskim predjelima s olujnim udarima. Na Jadranu će zapuhati jako i olujno jugo. Jutarnja temperatura od 6 do 11, na Jadranu od 10 do 15. Najviša dnevna od 12 do 17 °C, u Slavonij moguće i malo viša. (iPress)