Iz pulske bolnice stiglo je priopćenje o smrtnom slučaju 2-godišnjeg djeteta u Općoj bolnici Pula. Ravnateljica Irena Hrstić izrazila je sućut roditeljima i članovima obitelji, bol i tuga su nemjerljivi.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Informiramo Vas da nismo u mogućnosti iznositi ikakve informacije u javnost a sve kako bismo održali postupak u potpunoj neovisnosti za donošenje zaključka. Kako Vam je poznato, policija u suradnji s nadležnim državnim odvjetništvom utvrđuje okolnosti smrti djeteta, odnosno provode se izvidi i dokazne radnje, a postupanje tijekom izvida je tajno.

Upravo stoga zabrinjava činjenica iznošenja nepotpunih i dijelom netočnih informacija u lokalnim medijima sa unaprijed iznesenom insinuacijom o nesavjesnom liječenju, konkretno jedne osobe.

Smatramo neprofesionalnim način rada istraživačkog novinara kroz pojedinačan i privatan kontat zaposlenika Opće bolnice Pula, a sve po osnovu dostupnih informacija iz „više povjerljivih izvora bliskih istrazi“.

Osuđujemo način rada koji kao posljedicu ima laičko zaključivanje u izuzetno osjetljivim situacijama, unaprijed izrečenu osudu te umanjenje povjerenja u javne institucije.

Djelatnici Opće bolnice Pula svoj posao rade na stručan i profesionalan način, a ustanova nikada nije, i niti će ikada imati namjeru opstruirati istražne radnje, navodi ravnateljica doc. dr. sc. Irena Hrstić, dr.med. (iPress)