Porečki Centar za posjetitelje La mula de Parenzo u suradnji s Društvom „Naša djeca“ Poreč organizirao je vrlo zabavne i edukativne aktivnosti za djecu od šest do 12 godina, koja su trenutno na školskim praznicima. Kroz niz raznovrsnih aktivnosti, djeca su imala priliku istražiti ljepote Poreča i upoznati se s bogatom poviješću našeg grada.

U sklopu programa, djeca su posjetila Zavičajni muzej Poreštine, gdje su kroz stručno vodstvo višeg kustosa Davora Munde istraživala staru gradsku jezgru kroz zanimljivu temu "Gledaj gore". Crafty radionica "Zapleteni" u organizaciji DND Poreč i pod vodstvom Sonje Kotur Lovreković donijela je kreativnu dimenziju praznicima, potičući maštovitost i vještine izrade.

Centar za posjetitelje La Mula de Parenzo bio je središte aktivnosti drugog dana, gdje su djeca sudjelovala u potrazi za izgubljenim biljem pod vodstvom biologinje Mirele Uzelac s porečkog Instituta za poljoprivredu i turizam te se okušala u kreativno-znanstvenoj radionici.

"Lettering from…Poreč" donio je intrigantnu potragu za zanimljivim natpisima i slovima u suradnji s kustosicom i likovnom pedagoginjom Sabinom Damiani, koja je potom vodila i radionicu „Uradi sam“.

Vrhunac programa ovih školskih praznika bit će kviz "A kako se ono zvalo…?” koji će u petak okupiti djecu i roditelje u natjecateljskom ozračju te izložbi radova nastalih na radionicama i podjeli diploma mladim polaznicima u Centru La Mula de Parenzo.

Ove su aktivnosti još jedan način kako upoznati naše najmlađe s važnošću upoznavanja povijesti vlastitog grada i kulturne baštine. Kroz ove aktivnosti, djeca ne samo da uživaju u zabavi, već su i stvorila trajne uspomene i proširila svoje znanje o Poreču.

Zahvala ide Zavičajnom muzeju Poreštine i Društvu „Naša djeca“ Poreč koji su se potrudili organizirati ove aktivnosti, kao i svima koji su podržali ovaj program, a posebno roditeljima i djeci koji su sudjelovali. Radujemo se budućim događanjima i prilikama za zajedničko učenje i zabavu, uz želju da djeci ispunimo praznike na jedan kvalitetan način. (iPress)