Kako bi se povećala sigurnost u cestovnom prometu, Postaja prometne policije Pule će u noći sa subote na nedjelju (24. na 25. veljače) od 22 do 6 sati, provoditi preventivno-represivnu prometnu akciju ''Nadzor alkoholiziranosti vozača''.

Tijekom provođenja akcije provodit će se pojačan nadzor mladih vozača - podsjećamo da je za mlade vozače (do 24 godine života) u potpunosti zabranjeno prisustvo alkohola u organizmu za vrijeme dok upravljaju vozilom. Naime, nepovoljan utjecaj na vožnju i ponašanje vozača imaju i manje koncentracije. Alkohol povećava samopouzdanje i smanjuje osjećaj odgovornosti, a istovremeno otežava zapažanje i usporava reakcije vozača što značajno povećava rizike nastanka prometnih nesreća, posebice onih sa smrtnim i teškim posljedicama.

Tijekom prošle godine na području Postaje prometne policije Pule od devet smrtno stradalih osoba, šest je osoba smrtno stradalo u prometnim nesrećama koje su počinili vozači pod utjecajem alkohola i droga.

Pozivamo vozače da radi osobne sigurnosti i sigurnosti svih sudionika u prometu ne upravljaju vozilom ako su konzumirali alkohol. Ističemo da su, kako bi se izbjegle posljedice za život i zdravlje, sudionici u prometu dužni voditi računa o sigurnosti, razvijati solidarnost i štititi zdravlje i život drugih osoba, poručili su iz policije. (iPress)