Općina Fažana vas poziva u petak 29. ožujka, na Titovoj rivi kod sidra na podjelu bakalara, fritula i pića od 10 do 13 sati. Također, u subotu 30. ožujka, na Trgu sv. Kuzme i Damjana će se nakon večernje mise od 21 sat dijeliti kuhani čaj i ostala pića.

Naravno, to nije sve.

U Fažani će se slaviti i na Uskrsni ponedjeljak 1. travnja. To je tradicionalni dan druženja kad na Trgu sv. Kuzme i Damjana, nakon mise u crkvi Sv. Kuzme i Damjana, možete uživati u okusima neizostavne velike pince, kuhane šunke, fritaje s pancetom i kobasicama, bakalara,  mladog luka, rotkvica...

Popodnevni program namijenjen je obiteljima, posebno najmlađima koji se mogu okušati u raznim kreativnim radionicama i tradicionalnim igrama, potragom za uskršnjim jajima i natjecanju u pičenju jaja.

1. Festival bakalara u Fažani

Tradicionalni blagdanski stol ne bi bio potpun bez bakalara čiji se recept pripreme prenosi s koljena na koljeno. Pridružite nam se 1. travnja u popodnevnim satima na 1. Festivalu bakalara, okušajte se u natjecanju njegove pripreme na tradicionalan način ili sudjelujte u edukativnim radionicama. Za živahnu atmosferu zaduženi su Redikul bend.

Fažanska Župa, Općina Fažana, tvrtka Alden i Turistička zajednica Općine Fažana i ove vas godine pozivaju da sudjelujete misnim slavljima i obredima, starim običajima te da se pridružite na veselim okupljanjima. (iPress)

Vezani tekst:

Za Uskrs 1. Festival Bakalara u Fažani, natječe se 20 ekipa