Nakon što je dugogodišnja ravnateljica Dječjeg vrtića Pula Mariza Kovačević dala ostavku reagirala je bivša Miletićeva dogradonačelnica Elena Puh Belci navodeći, uz ostalo, kako je 'Zoričić rušio sve dobro što je IDS godinama gradio da bi građanima isporučio kaos'. Ustvrdila je, uz ostalo, kako su oni godinama gradili sustav predškolskog odgoja. 

No, javio se i prozvani gradonačelnik Filip Zoričić sa zanimljivom foto pričom.

Slike govore više od riječi

- U osvit velikog blagdana i vikenda, ipak moram reagirati na još jedan ćorak zauvijek bivše dogradonačelnice i katastrofičarke Elene Puh Belci.

Bit ću kratak, jer slike govore više od riječi.

Drage sugrađanke i sugrađani, na fotografijama je taj "uređeni predškolski sustav" IDS-a i Elene Puh Belci koji smo mi nasljedili prije tri godine.To su nered, prašina, trulež i pravi kaos. I mi danas taj đumbus, nerad i nemar sređujemo, neumorno. Ostavili su nam prazne i izgrebane table "Prijatelj grad djece", zapuštena dječja igrališta i, na samo sebi svojstven politički način, kolektivnu tišinu.

I onda smo mi došli i rekli da se politika neće miješati u izbor ravnatelja/ice, nego da ćemo prihvatiti kandidate koji dobiju najviše glasova djelatnica i djelatnika.

Onda mi dođemo i povećamo plaće stručnim suradnicima u vrtićima za 23.97% i odgojiteljima za 30,03 %.

U zadnjih godinu dana Grad Pula-Pola uložio je u infrastrukturu predškolskih ustanova kojima je osnivač više od 200 tisuća eura. 

Otvorene su nove skupine u mjesnim odborima Kaštanjer i Busoler, kupljen je novi namještaj i didaktička oprema, opremljene su kuhinje novim uređajima, renoviran i opremljen prostor za boravak djece, a sve s ciljem povećanja kvalitete objekata te standarda rada i boravka najmlađih sugrađana i zaposlenika naših vrtića.

Dograđujemo vrtić Centar, gradimo novi vrtić na Valmadama, izgradit ćemo vrtić Sisplac.

Elena Puh Belci i ekipa su za privatne vrtiće dali 100 kn subvencija u deset godina i time su privatne vrtiće doveli pred prosjački štap i rub funkcioniranja, zbog čega je u Štinjanu zatvoren DV Histrići, ne zaboravimo.

A onda smo došli mi i u nešto više od godine dana PET PUTA povećali sufinanciranje privatnim vrtićima: od subvencije u iznosu od 139,36 eura po djetetu mi smo došli na 225,86 eura po djetetu mjesečno!

Od 9. mjeseca idemo na jedinstvene upise s privatnim vrtićima i s jedinstvenom cijenom za SVE RODITELJE od 92 eura, a samo 5 privatnih vrtića je odlučilo ići samostalno na upise i kreirati svoju cijenu roditeljima.

Naša katastrofičarka i bivša zamjenica dala je 132 eura za novorođenčad, a onda smo došli mi i povećali s 300 do 500 eura.

Poštovana, to su činjenice, a ne makete i jumbo plakati propale partije.

I za kraj da odgovorim kolegici o Americi i terminalnoj bolesti sustava: Kristofor Kolumbo je 3. kolovoza 1492. isplovio na slavno istraživačko putovanje na kojem će otkriti novi kontinent - Ameriku, premda će umrijeti ne znajući što je otkrio. 

I da, nakon 17.4., Vaša stranka, čija ste vjerna članica u potrazi za izgubljenim vođom, neće više biti niti u terminalnoj fazi. Bit će samo jedna mrtva uspomena propale ideje, dok ćemo mi nastaviti graditi grad pozitive i nade, nasmijani kao djeca kojoj gradimo bolje mjesto za život.

Gospođi Marizi Kovačević sretno i hvala, poručio je Zoričić. (iPress)