Uoči velikog skupa istarskog HDZ-a u Domu hrvatskih branitelja u Puli regionalni predsjednik i drugi na listi u 8. izbornoj jedinici Anton Kliman komentirao je rezultate HRejtinga.

- Ova anketna kuća, Promocija plus, na prošlim parlamentarnim izborima predviđala je da će Bernardić biti premijer a da će SDP dobiti izbore. No, mi smo sa 66 mandata formirali vlast i uspješno vodili Hrvatsku ove četiri krizne godine. U Istri, u 8. izbornoj jedinici sama potvrda četvrtog mandata bila bi uspjeh jer smo na proteklim izborima ostvarili povijesni rezultat s ta četiri mandata.

Ali doista vjerujem da možemo, zbog velikog truda i velikih ulaganja u Istru i istarsko gospodarstvo, biti prepoznati kao najjača snaga i u ovoj izbornoj jedinici koja je najteža za HDZ. Unatoč svim velikim investicijama Vlade na području 8. jedinice, ta borba je još uvijek aktualna kako bi se naši birači uvjerili da se isplati glasati za nas, rekao je Kliman.

Ali borimo se i radimo i vjerujem da će to građani i honorirati pa se nadamo i petom mandatu. Ostale stranke ne bih komentirao, neka oni brinu o sebi, rekao je Kliman.  

Dr. Irena Hrstić, peta na listi HDZ-a i HSU-a u 8. izbornoj jedinici: Ono na što ćemo se morati najviše fokusirati je demografska politika, stambeno zbrinjavanje mladih ljudi uz stvaranje kvalitetnih radnih mjesta i osiguranje zdravog starenja naših umirovljenika. Moramo se dodatno koncentrirati na posebne skupine naših građana uz, naravno, nastavak zelene politike, ubrzanje administrativnih procedura i nastavak razvoja gospodarstva.

Skupu je prisustvovao i Oleg Butković nositelj liste u 8. izbornoj jedinici koji je burno pozdravljen od članova stranke i okupljenih pristaša. Butković je uz članove HDZ-a koji su na listi pozdravio i predsjednika koalicijskog partnera, regionalnog predsjednika HSU-a Enca Crnoborija. (iPress)