Turistička zajednica Općine Marčana poziva vas ove nedjelje, 12. svibnja u Peruške na rekreativnu biciklijadu dijelovima staze 343 Proština u pratnji bike vodiča Serđa Peruška. Početna točka i okupljanje je u 11 sati kod igrališta u Peruškima, gdje je i parking za one koji dolaze s vozilima. Odabrani dio biciklističke staze 343 Proština srednje je težine i osmišljen je kružno, dužinom od 11 km. Staza se prelazi u cca sat i trideset minuta, a vozi se iz Peruška prema Krnici, Mutvoranu, pa preko Cveka u Male Vareške i natrag u Peruške. Staza prolazi kroz netaknutu prirodu i mala seoska mjesta mediteranskog štiha s bogatom baštinom.

Kreće se iz Peruški, te nakon svega par kilometara vožnje asfaltom cestom staza nastavlja kroz šumski dio. Makadamom se izlazi na asfalt te ulazi u mjesto Krnicu. Prolazi se kroz Krnicu te lijevo izlazi prema makadamu. Makadam vodi pored stancije Kumparička, poznate po kozjim sirevima. Potom se vozeći ulazi u mjesto Cokuni, gdje se desno može voziti do pitoresknog Mutvorana. Nakon Mutvorana makadamom se prolazi kroz Cveke te nastavlja ravno. Izlazi se na kružni tok prema Velikim Vareškima, prolazi kroz selo i zemljanim putevima vraća u Peruške.

Sudjelovanje je besplatno, predbilježba obvezna na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na broj 052 / 823 696, najkasnije do petka 10. svibnja, do 10 sati. Mole se sudionici da dođu na vrijeme i da obavezno imaju kacigu. Mogućnost najma bicikla i kacige (10€) na telefon 091 526 0180 i mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., također do petka 10. studenog. Za sigurnost bicikliranja pobrinuti će se DVD Marčana. (iPress)