Sukladno zakonu o pravu na pristup informacijama Općina Medulin objavljuje nacrt prijedloga Strategije zelene urbane obnove Općine Medulin do 2030. godine radi savjetovanja sa zainteresiranom javnošću, radi pribavljanja mišljenja, primjedbi i prijedloga na nacrt istog.

Potreba za izradom Strategije zelene urbane obnove Općine Medulin  proizašla je iz strateškog cilja 8. Ekološka i energetska tranzicija za klimatsku neutralnost Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine koji zagovara razvoj zelene infrastrukture u urbanim područjima kroz planski osmišljene zelene i vodene površine te druga prostorna rješenja temeljena na prirodi koja pridonose očuvanju, poboljšanju i očuvanju prirode, prirodnih funkcija i procesa.

Strategija zelene urbane obnove predstavlja stoga stratešku podlogu od značaja za Općinu Medulin, sa svrhom poticanja razvoja zelene infrastrukture u urbanim područjima i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, kako bi se osigurali temelji razvoja održivog prostora s naglaskom na razvoj zelene infrastrukture i integraciju rješenja zasnovanih na prirodi, integraciju modela kružnog gospodarenja prostorom i zgradama, jačanje otpornosti na rizike i klimatske promjene te kao podrška općem održivom razvoju.

Savjetovanje se provodi od dana 17.05.2024. godine do dana 17.06.2024. godine.

Prijedlog i mišljenja na prijedlog Plana možete slati na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.