Danas je na Valkanama svečano otvoreno novouređeno i prošireno nogometno igralište uz prave zvijezde, male nogometaše NK Uljanika, Istre 1961, Velog Vrha, Štinjana, Galižane, Istre (stara) koji su odmah po okončanju svečanosti odmjerili snage na novom travnjaku na turniru mlađih U8 i U10 uzrasta. 

Na otvorenju su uz, bivšu ministricu turizma Nikolinu Brnjac, bili i Marijan Kustić, predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza koji je donirao umjetni travnjak vrijedan 250.000 eura kao i tehnički direktor nogometne reprezentacije Stipe Pletikos. Pulski gradonačelnik Filip Zoričić stigao je s više suradnika, a na otvorenju su, uz pulske sportske djelatnike stigli i vijećnici te štićenici pulskog Down syndrome centra uz brojne novinare i građane te roditelje malih nogometaša. 

Gradonačelnik Filip Zoričić ovaj je dan nazvao posebnim zahvalivši se 'svima koji su sudjelovali u projektu, ali i bili potpora u njemu'.

Posebne zahvale uputio je Gajana kopu, izvođaču radova koji je 'štošta izdržao u proteklo vrijeme' kao i bivšoj ministrici Nikolini Brnjac koja je, kako je rekao, bila uvijek na usluzi.

- Bilo je ružnih stvari, ali danas neću o tome. Ovo je teren za djecu koji je bio zapušten i zaboravljen, jedan ružan teren. Ovo igralište nije lakmus papir za ništa, već lakmus papir za igru i radost, rekao je Zoričić.

Glavni tajnik HOO, Siniša Krajač rekao je kako je ovo igralište dobar primjer ulaganja u sport te kako će HOO uvijek biti na usluzi naglasivši kako su posljednjih godina znatno povećana ulaganja u sport. 

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić čestitao je Filipu Zoričiću i Darku Raiću Sudaru, kao predsjedniku županijskog saveza Istarske županije te izrazio ponos i pohvalio izgled igrališta. 

- Želimo poticati gradove i zupanije da još više ulažu u terene i infrastrukturu, ne radi nas, nego radi djece, rekao je.

Prisutnima se obratila i bivša ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac koja nije krila zadovoljstvo otvorenjem igrališta.  

- Svrha svih nas jest da ulažemo u sportsku infrastrukturu, a kad vidim danas ovo igralište, vjerujem da će djeca u njemu uživati, što je krajnja svrha. Učetverostručili smo sredstva za sport i do sada je više od 25 milijuna uloženo u sportsku infrastrukturu a cilj je da se djeca i mladi mogu baviti sportom. Vjerujem da će Vlada nastaviti tim smjerom, zaključila je.

Tu je bila i nekolicina prosvjednika koji su proteklih mjeseci pokušavali zaustaviti izgradnju terena no, držali su se podalje od samog igrališta obzirom da nisu baš doživjeli dobrodošlicu od okupljenih Puljana. (iPress)